Salaj i Selović potpredsjednici Opštine Ulcinj

Dogovori o podjeli funkcija “po dubini” još traju, a prema saznanjima “Vijesti”, za sada je poznato da će URA preuzeti resor finansija, DP Vodovod, Forca Komunalno, SD Turističku organizaciju a SDP funkciju glavnog administratora

5082 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od sjednica SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Sa jedne od sjednica SO Ulcinj, Foto: Samir Adrović

Ulcinjski parlament danas je za potpredsjednike Opštine izabrao visoke funkcionere Force i Demokratske partije, Sabri Salaja i Bećira Selovića.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici DPS, DUA, DSCG i BS. Izbor Salaja podržalo je svih prisutnih 20 odbornika dok su dva odbornika Demokrata bila uzdržana prilikom glasanja za Bećovića.

Osim toga, Skupština je izabrala sve skupštinske odbore i novu Izbornu komisiju. Predsjednika parlamenta Ardijan Mavrić kazao je da su i opozicione partije kandidovale svoje članove za sastav odbora i sekretara Komisije.

„Skupština zbog toga od danas radi punim legitimitetom bez obzira što sjednicama još uvijek ne prisustvuju odbornici opozicije, osim Demokrata“, kazao je Mavrić Vijestima.

Salaj
Salajfoto: Privatna arhiva

DPS, DUA, DSCG i BS osporavaju legitimitet Skupštine zbog čega je Đukanovićeva partija podnijela krivične prijave protiv Gencija Nimanbegua i ostalih 18 odbornika vladajuće većine, kao i protiv upravnog inspektora Marka Vučinića.

Nimanbegua terete za protivpravno oduzimanje funkcije predsjedavajućeg, odbornike da su učestvovanjem na ilegalnoj sjednici Skupštine prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine, a Vučinića za zloupotrebu službenog položaja.

Selović
Selovićfoto: Privatna arhiva

Novu većinu u ulcinjskom parlamentu, nakon izbora održanih 27. marta, dogovorili su Koalicija za novi početak (URA, DP, SD, SDP i AA) koja je osvojila 14 i Forca sa pet mandata.

Dogovori o podjeli funkcija “po dubini” još traju, a prema saznanjima “Vijesti”, za sada je poznato da će URA preuzeti resor finansija, DP Vodovod, Forca Komunalno, SD Turističku organizaciju a SDP funkciju glavnog administratora.

Bonus video: