Bečić i Rakić: Okrenimo se rješavanju pitanja koja opterećuju svakog čovjeka

"Novi ljudi, neopterećeni teretom prošlosti, usmjereni na budućnost koja spaja i miri, a ne svađa i dijeli, garant su mira, stabilnosti, ekonomske i pravne sigurnosti građana", istakli su Bečić i Rakić
4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Borislav Rakić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Borislav Rakić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.10.2017. 09:35h

Balkanu treba povezivanje ljudi na svim nivoima, koji su izdignuti iznad vjerskih i nacionalnih podjela, jer samo nova generacija političara svih vjera i nacija garantuje da ćemo, nakon nekoliko decenija teških i turbulentih procesa, moći da se okrenemo rješavanju osnovnih životnih pitanja koja opterećuju svakog čovjeka, jer čovjek mora da bude u fokusu našeg djelovanja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića sa načelnikom Opštine Vukosavlje (BIH), Borislavom Rakićem.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, ocijenivši da su novi, mladi i čisti pojedinci garant pobjede nad ekstremizmom, kriminalom, korupcijom i svim drugim pošastima koja opterećuju društva na Balkanu.

"Novi ljudi, neopterećeni teretom prošlosti, usmjereni na budućnost koja spaja i miri, a ne svađa i dijeli, garant su mira, stabilnosti, ekonomske i pravne sigurnosti građana", istakli su Bečić i Rakić.

Navode da zaposlenost, nova radna mjesta, plate, penzije, putna, komunalna infrastruktura, kriminal, korupcija, ne znaju za vjere i nacije.

"Zato je naš zadatak da njegujući prirodne različitosti, stvaramo ljudima uslove za bolji život i odlučno se suprostavimo kriminalu i korupciji, jer zbog toga i postoje izabrani predstavnici naroda. Da služe narodu, da budu iz naroda i da ne žive bolje od naroda, zaključili su dvojica sagovornika".

Bečić je, kako se navodi u saopštenju, upoznao Rakića o teškom stanju u dijelu ekonomske i političke krize u trenucima kada su preuzeli vlast u nekoliko crnogorskih primorskih opština, ali i "impozantnim rezultatiuma koje su postigli nakon nepunih godinu dana vršenja vlasti".

"Danas su to finansijski konsolidovane opštine koje redovno servisiraju obaveze, opštine u kojima imate ozbiljan pomak u uvođenju komunalnog reda, ali i veliko stop građevinskoj mafiiji i nastavku urbanističkog genocida. Ono što je najvažnije, pokazali smo kako se domaćinski može upravljati kada na čelnim pozicijama imate ljude koji su imuni na korupciju i koji rade samo za platu i ništa mimo plate", saopštio je Bečić.

Bonus video: