Milačić: Država da zaštiti imovinu u Miločerskom parku

"Milo Đukanović je dozvolio vlasniku 'Adriatic Propertiesa' Petrosu Statisu da sruši stari hotel Kraljičina plaža i da preko njegove Univerzal kapital banke stavi hipoteku na izuzetno vrijednu imovinu u Miločerskom parku"

2093 pregleda 7 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović

Država mora da zaštiti izuzetno vrijednu imovinu u Miločerskom parku i da raskine sve ugovore sa Petrosom Statisom, da ne bi dalje posljedice trpjela naša turistička privreda i građani Crne Gore, poručio je Marko Milačić, lider Prave Crne Gore.

Državno Hotelsko turističko preduzeće (HTP) “Miločer” upozorilo je Vladu da im prijeti da ostanu bez imovine, kompleksa u Miločerskom parku, jer im je vladin Fond za obeštećenje blokirao račun, zbog čega ne mogu da izmiruju kreditne obaveze prema Univerzal kapital banci, u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, objavile su "Vijesti" u današnjem izdanju.

Povezani članci

23. Februar 2023.

Država može da izgubi dio Miločerskog parka

"Milo Đukanović napravio je ogromnu štetu crnogorskoj turističkoj privredi davanjem u zakup hotelskih kompleksa Sveti Stefan i Miločer kompaniji Adriatic Properties", dodao je Milačić u saopštenju Prave Crne Gore.

Navodi da odluka Vlade Mila Đukanovića da izda nekretnine na Svetom Stefanu i Miločeru kompaniji "Adriatic Properties" 2005. godine može dovesti do toga da država Crna Gora izgubi izuzetno vrijednu imovinu u Miločerskom parku.

"Davanje u zakup hotela Kraljičina plaža u vlasništvu 'HTP Miločer' 'Adriatic Propertiesu' je donijelo mnogo više štete nego koristi državi Crnoj Gori. Stari hotel je srušen, a novi je u izgradnji zbog čega nema prihoda od tog hotela godinama, već samo troškovi koje država mora da plati da ne bi izgubila tu izuzetno vrijednu imovinu. Milo Đukanović je dozvolio vlasniku 'Adriatic Propertiesa' Petrosu Statisu da sruši stari hotel Kraljičina plaža i da preko njegove Univerzal kapital banke stavi hipoteku na izuzetno vrijednu imovinu u Miločerskom parku. Na taj način je prekršen ugovor o zakupu ovog lokaliteta, jer je ugovorom zabranjeno stavljanje hipoteke na ovu imovinu. Ukoliko državno hotelsko-turističko preduzeće 'Miločer' ne vrati dug prema ovoj banci, ona može da naplati hipoteku i postane vlasnik ove imovine", istakao je Milačić.

Građani Crne Gore, kaže on, i dalje plaćaju dugove koje je državi napravio Milo Đukanović.

"Koji se obogatio na osnovu saradnje sa kontroverznim biznismenima kao što je Petros Statis. Hotelski kompleksi Sveti Stefan i Miločer su zatvoreni već dvije godine zbog pokretanja arbitražnog postupka koji protiv Crne Gore u Londonu vodi Petros Statis. Ne čudi što Petros Statis naziva Mila Đukanovića prijateljem, jer mu je omogućio da raspolaže imovinom na najboljim lokacijama u Budvi na štetu građana Crne Gore i da izvlači novac na račun građana Crne Gore", zaključio je Milačić.

Bonus video: