Rebronja: SDP neće sarađivati sa Frontom, niti podržati njihovog kandidata

Kako ističe potpredsjednik Socijaldemokratske partije, ta stranka ostaje posvećena okupljanju progresivnih snaga i pojedinaca, kao najkvalitetnijeg odgovora na duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu
88 pregleda 47 komentar(a)
Almir Rebronja, Foto: SDP
Almir Rebronja, Foto: SDP
Ažurirano: 28.08.2017. 13:02h

Zbog krupnih i temeljnih političkih i programskih razlika, između SDP i DF nije moguća programska saradnja, kazao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Almir Rebronja.

Kako ističe, SDP ostaje posvećena okupljanju progresivnih snaga i pojedinaca, kao najkvalitetnijeg odgovora na duboku političku, ekonomsku i socijalnu krizu.

"Za SDP će Ustavom definisani principi građanske, evropske i evroatlantske države ostati temeljne vrijednosti na osnovu kojih će i u narednom periodu graditi svoju političku ponudu građanima Crne Gore," kazao je Rebronja.

Takođe, napominje, SDP neće podržati kandidate DPS-a i DF-a za predsjednika države.

Demokratski front je ranije danas uputio javni poziv opoziciji, civilnom sektoru i, kako su kazali, "slobodnim pojedincima" na dogovor oko oblika, načina i dinamike zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za sveopšte slobodne i fer izbore.

Bonus video: