PES: Ćinćur po dogovoru sa nalogodavcima šteti svojoj partiji

Uz dobru volju i uvažavanje drugačijeg mišljenja, ipak se demokratija i princip djelovanja političke organizacije kao i svuda u demokratskom svijetu svode na poštovanju odluke većine, koja je bila nesporna u ovom slučaju"

17430 pregleda 147 reakcija 147 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad optužio je svoju poslanicu Radinku Ćinćur "da po dogovoru sa nalogodavcima šteti svojoj partiji".

Iz Pokreta Evropa sad nijesu naveli ko su navodni nalogodavci Ćinćur.

"Poslanica PES-a Radinka Ćinćur koja duže vrijeme izbjegava razgovor i komunikaciju u okviru svoje organizacije, gdje je i jedino mjesto za razmjenu mišljenja, danas se oglasila u medijima. Uvaženoj gospođi Ćinćur, kao i bivšoj članici Pejović, uzaludno je bilo ukazivanje na posledice neformiranja 44. Vlade, održavanja trenutnog statusa i sabotiranja tog procesa unutar samog Pokreta. Uz dobru volju i uvažavanje drugačijeg mišljenja, ipak se demokratija i princip djelovanja političke organizacije kao i svuda u demokratskom svijetu svode na poštovanju odluke većine, koja je bila nesporna u ovom slučaju", piše se u saopštenju EPS-a.

Dodaju da "jeftine manipulacije" da je neko isključen zbog različitog mišljenja "mogu proći jedino kod onih koji ohrabruju poslanicu PES-a da radi upravo protiv svoje stranke, a za tuđe interese".

"Takođe, odbijanje da se komunicira sa funkcionerima svog pokreta, ignorisanje stava matičnog odbora u Baru, te obrazloženje poslanice Ćinćur da nije adekvatna adresa za razgovor, upućujući nas na druge političke subjekte, smatramo kao posljedicu dogovora sa pojedincima i nalogodavcima koji ne poštuju odluke PES-a ili rade u interesu drugih partija, smišljeno sabotirajući mandatara i čitav proces".

Iz PES-a dodaju i da javnost ima priliku da vidi ko su poslanici i funkcioneri te partije "koji ucjenjuju ogromnu većinu svojih kolega".

"Na sve manipulacije koje su određeni mediji i političari širili nedjeljama, građani će brzo dobiti odgovor kada konstatuju ko je na čijoj strani skupštinske sale", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Bonus video: