Kolić Anđušiću: Naša politička zrelost vama ne može biti shvatljiva

"Gospodine Anđušiću, s obzirom na politički milje iz kojeg dolazite i uzimajući u obzir vaše političke domete, prirodnije izgleda kada kao poslanik, koji bi trebalo da kontroliše rad Vlade, uručujete tortu Vašem partijskom šefu u stolici premijera, nego držanje slova Demokratama o časti, moralu i dostojanstvu"
87 pregleda 3 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 08.08.2017. 14:32h

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić poručio je poslaniku DPS-a Mihailu Anđušiću "da koliko god trvenja u opoziciji da postoji, koliki god da su napadi na Demokrate, svjesni smo i dovoljno zreli da znamo da sve to nije opasno po državu koliko je opasan vaš eventualni povratak na vlast, koji se, iako se nadate, neće dogoditi."

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić smatra da su Demokrate i DF saopštili svojim biračima ali i svim ostalim građanima, šta zapravo misle jedni o drugima.

"Mučno je vama da gledate kako gubite opštinu za opštinom, a još mučnije vam je da gledate vlast na primorju koja i dalje opstaje, i opstaće, a to je za vas najveći poraz. Koliko god trvenja u opoziciji da postoji, koliki god da su napadi na Demokrate, svjesni smo i dovoljno zreli da znamo da sve to nije opasno po državu koliko je opasan vaš eventualni povratak na vlast, koji se, iako se nadate, neće dogoditi. Kada ste vi u pitanju, ne pristaje vam priča o šakama dolara, jer nema tog trezora koji DPS ne bi mogao isprazniti. Vi prozivate nekoga da je u koaliciji zbog interesa, a od kad postojite kao politički subjekt sve što radite, radite za interes, nemate moral, imate cijenu, svako vas može kupiti, i Istok i Zapad, ko ponudi više, njegovi ste, prava bordelska politika, kako bi naš naord rekao „majku bi prodali za interes“. Toliko o interesima, šakama dolara i vašim snovima.

Kolić je kazao da lidera DPS-a "svi svjetski zvaničnici ignorišu - ignorisao ga je Putin, sada ga ignoriše Pens."

"Kada govorite o interesu građana, znamo da naša politička zrelost vama ne može biti shvatljiva, jer je upravo usmjerena na građane, a ne, kao što je slučaj kod vas, na partikularne interese. Niste vi toliko politički nepismeni da ne prepoznajete da je najveći interes građana da se pljačkaši i neprijatelji ove države, a to ste vi, ne vrate na vlast u ove tri opštine. Samo vam ne odgovara. Ne shvatate da ste sebe, sa svojim neprijateljskim odnosom prema Crnoj Gori, doveli do toga da vas svi politički subjekti zaobilaze, da vašeg lidera svi svjetski zvaničnici ignorišu - ignorisao ga je Putin, sada ga ignoriše Pens. Kada ste ukinuli naknade majkama, podigli PDV, povećali cijenu goriva, povećali akcize, onda ste pošli malo do Londona da trošite tu razliku i da malo sa Trafalgara mudrujete o Demokratama. Gospodine Anđušiću, s obzirom na politički milje iz kojeg dolazite i uzimajući u obzir vaše političke domete, prirodnije izgleda kada kao poslanik, koji bi trebalo da kontroliše rad Vlade, uručujete tortu Vašem partijskom šefu u stolici premijera, nego držanje slova Demokratama o časti, moralu i dostojanstvu. I poručujemo Vama i Vašem nalogodavcu, odnosno, šefu nad šefovima organizovnih kriminlanih grupa u Crnoj Gori, da računate na, ne samo animozitet, nego potpunu i dokazanu spremnost, da se uspješno obračunamo sa vašom zaostavštinom koja se ogleda kroz kriminal, korupciju, rasprodaju državne imovine, kako u pomenutim opštinama, tako i u cijeloj Crnoj Gori. I na kraju, bolje da ste nastavili odmor u Londonu, umjesto što ste nas upoznali da se pored profesionalnog dizanja ruke u parlamentu, Vaša mladalačka politička ambicioznost završava slijepim potpisivanjem unaprijed napisanog partijskog saopštenja", zaključio je Kolić.

Bonus video: