DSA: Prema Bošnjačkoj stranci pravo manjina je ostvareno samo ako to pravo pripada njima

"Promjene poslovnika ne preudiciraju stvari, već deblokiraju vašu težnju da blokirate sve što bi pripalo drugim predstavnicima manjina", poručili su Bošnjačkoj stranci iz Demokratskog saveza Albanaca

3342 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Detalj iz Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Prema Bošnjačkoj stranci (BS) pravo manjina je ostvareno, samo ako to pravo pripada njima, saopšteno je danas iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA).

"Zar nije bio takav odnos i prema izboru sudije Ustavnog suda", ističe se u saopštenju DSA.

BS je ranije danas saopštila da poziva potpisnike predloga za izmjenu Poslovnika Skupštine Crne Gore, odnosno šefove klubova poslanika parlamentarne većine, da iz procedure povuku navedeni predlog, koji za cilj kako su rekli ima nametanje potpredsjednika Skupštine iz reda manjinskih partija.

"Gospodo specijalisti prava, upravo postojeće rješenje Poslovnika, je to koje obezbjeđuje da jedan poslanik odlučuje o tome ko će biti potpredsjednik Skupštine, jer bez potpisa jednog, nema kandidata. A kako to mjesto jeste stvar sporazuma, i naš poslanik se obratio za podršku, koju ste odbili, a zašta smo dobili podršku dviju albanskih koalcija, te činjenica da je jedan potpisnik predloga, nije i jedini podržavaoc istog. Inače ponudjeni model omogućava i vašu kandidaturu, za koju ne bi ste ni vi mogli dobiti naš potpis. Promjene poslovnika ne preudiciraju stvari, već deblokiraju vašu težnju da blokirate sve što bi pripalo drugim predstavnicima manjina. Gospodo, morate shvatiti da je demokratija nesto šire od same Bošnjačke stranke", piše u saopštenju DSA.

Bonus video: