Mandić položio vijenac na spomenik u Murinu: Po prvi put dolazim u ime Skupštine, da iskažem poštovanje njihovoj žrtvi

Mandić je kazao da se danas poklanja sjenima šestoro mučenika Olivere, Julije, Milke, Manojla, Miroslava i Vukića, dodajući da ih "naša zemlja nikada neće zaboraviti"

6896 pregleda 13 komentar(a)
Mandić u Murinu, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić u Murinu, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić položio je danas vijenac na spomenik u Murinu odajući na taj način poštovanje i iskazujući znak sjećanja na nevine žrtve koji su na današnji dan prije 25 godina izgubile svoje živote prilikom NATO bombardovanja tog mjesta.

To se, između ostalog, navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore u kojem su naveli da je Mandić vijenac posvetio nevinim žrtvama NATO bombardovanja Murina 1999. godine. On je istakao da se danas poklanja sjenima šestoro mučenika Olivere, Julije, Milke, Manojla, Miroslava i Vukića, dodajući da ih "naša zemlja nikada neće zaboraviti".

ANdrija mandić u murii
foto: Skupština Crne Gore

"Gotovo svake godine sam dolazio u Murino na ovaj datum, ali ove godine po prvi put dolazim u ime Skupštine, odnosno države Crne Gore, da iskažem poštovanje i da se poklonim njihovoj nevinoj žrtvi", rekao je Mandić.

ANdrija mandić u murii
foto: Skupština Crne Gore

On je, kako se navodi, nakon polaganja vijenca prisustvovao Duhovnoj akademiji u organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke, Srpskog nacionalnog savjeta i Mjesne zajednice Murina.

Bonus video: