Šćekić u Murinu: Crna Gora ne smije dozvoliti da tragedija bude zaboravljena, ne smijemo zaboraviti našu stradalu djecu

"Zločin bi bio kada bismo zaboravili zločin, zločin prema porodici žrtava i svima koji su preživjeli NATO bombe, čije posljedice osjećaju i na današnji dan", kazao je Šćekić

4177 pregleda 8 komentar(a)
Šćekić, Foto: pr služba Ministarstva sporta i mladih
Šćekić, Foto: pr služba Ministarstva sporta i mladih

Sa velikom tugom prisjećamo se žrtava u Murinu, koji su svoje živote izgubili prije četvrt vijeka tokom NATO bombardovanja, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je, kako se navodi u saopštenju Vlade Crne Gore sa delegacijom prisustvovao pomenu nevino stradalim žrtvma Nato bombardovanja u Murinu 1999. godine.

šćekić
foto: pr služba Ministarstva sporta i mladih

"Crna Gora ne smije dozvoliti da tragedija bude zaboravljena, ne smijemo zaboraviti našu nevino stradalu djecu. O njoj se mora pričati, kako se nešto slično ne bi nikada više ponovilo. Zločin bi bio kada bismo zaboravili zločin, zločin prema porodici žrtava i svima koji su preživjeli NATO bombe, čije posljedice osjećaju i na današnji dan", kazao je Šćekić.

šćekić
foto: pr služba Ministarstva sporta i mladih

On je dodao da pored žrtava, mnogo civila je ranjeno, "a velika materijalna razaranja učinila su Murino jednim od najvećih stratišta NATO bombardovanja i novije istorije Crne Gore. Svim žrtvama NATO bombardovanja nek je vječna slava"

Bonus video: