Vujičić: Da se građanima vrati vlast

“Da gradom upravljaju ljudi, koje će izabrati građani, a ne nekoliko podnosilaca izbornih listi, koji određuju redosled kandidata na izbornoj listi i tako odlučuju, koji će kandidat dobiti siguran mandat i to prije dana određenog za glasanje"

1681 pregleda 7 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Nosilac izborne liste u Budvi “Dr Vujičić Božidar - za stvarne promjene”, Božidar Vujičić na predstojećim izborima očekuje podršku građana zato što se, kako tvrdi, jedini iskreno zalažu da se građanima vrati vlast, koju su "preoteli" podnosioci izbornih listi.

“Da gradom upravljaju ljudi, koje će izabrati građani, a ne nekoliko podnosilaca izbornih listi, koji određuju redosled kandidata na izbornoj listi i tako odlučuju, koji će kandidat dobiti siguran mandat i to prije dana određenog za glasanje. Građani glasajući za izbornu listu glas daju svim kandidatima na listi a ko će dobiti mandat određuje podnosilac izborne liste, koji je samo jedan od birača u opštini. Zato što smo preduzeli sve zakonske mogućnosti da se podhitno zaustavi izgradnja u zahvatu DUP-a Budva–Centar i DUP-a Bečići, koji su istekli 2014. godine, koji su nezakonito usvojeni i za koje je 42. Vlada, na moju inicijativu, odredila moratorijum do usvajanja PUP opštine. Ovu kampanju koristimo maksimalno da građane uvjerimo da je neophodno navedene planove podhitno staviti van snage ili odrediti ponovo moratorijum do usvajanja PUP opštine” naglasio je Vujičić.

Očekuje podršku zato što se zalaže da se PUP opštine usvoji što je moguće prije, sa svim sadržajima neophodnim, prvo za sanaciju posljedica urbanističkog haosa, a zatim i sa svim sadržajima neophodnim za razvoj modernog primorskog grada, u kom bi se turističke i druge usluge pružale tokom cijele godine.

“Zato što će mo nastaviti u istrajavanju za ispravljanje velike nepravde prema građanima Budve, koji su u Budvansku rivijeru uložili imovinu opštine u iznosu od 100 miliona eura a pravo da istu koristi prevarom stekla je Vlada DPS a nažalost sada koristi i Vlada PES, Demokrata, NSD i drugih koalicionih partnera.Nastavićemo da ukazujemo na neophodnost da se vlasnicima zemlje u Mrčevom polju, kojima je vraćena nacionalizovana zemlja u obimu svojine 0/0, što u praksi znači da istom ne mogu da raspolažu, odredi precizno lokacija i površina zemlje, koja im je vraćena i obim svojine 1/1, kako bi najzad mogli da raspolažu zemljom koja im je vraćena”, istakao je Vujičić.

Takođe, kako je dodao, zalagače se da se vlasnicima zemlje u zoni morskog dobra, kojima se Vlada DPS-a uknjižila kao vlasnik, bez plaćanja nadoknade za zemlju, vrati vlasništvo nad zemljom ili da Vlada plati pravičnu nadoknadu, ako želi da i dalje ostane vlasnik.

“Sve navedene aktivnosti i mnoge druge ostvarićemo mnogo uspješnije, ukoliko dobijemo dovoljnu podršku građana, da se za navedene aktivnosti borimo u Skupštini opštine Budva, zato pozivam one građane koji ostvarenje ličnog interesa vide kroz ostvarenje opšteg, javnog interesa da me podrže i zaokruže broj 9 na izbornoj listi”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: