BLOG Spajić: Glasaćemo za rezoluciju, svi naši partneri su podržali naše amandmane

U Skupštini održana posebna sjednica posvećena premijerskom satu

172012 pregleda 146 reakcija 128 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Boris Pejović
Sa sjednice, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2024. 18:15h
Završeno
18:13h

Poslanik posebnog kluba Vladimir Dobričanin pitao je Spajića koji su razlozi za neobjavljivanje rezultata popisa i kada se može očekivati da oni budu dostupni.

Spajić je, kao i poslanici Maji Vukićević koja je postavila slično pitanje, odgovorio da je ovih dana završena faza unosa podataka koja je trajala tri mjeseca.

"Slijedi faza obrade podataka koja podrazumijeva primjenu statističkih kontrola a koja će trajati od dva do tri mjeseca", rekao je Spajić.

Onje rekao da je popis bio veoma bitan, da bi vidjeli trenutnu strukturu stanovništva kako bi mogli bolje da planiraju rashode za Fond za zdravstvo, Fond PIO i druge rashode.

"To su suštinske stvari koje proizilaze iz popisa", rekao je Spajić, navodeći da je prebrojavanje već završeno i da je sada na redu statistička obrada podataka.

17:02h

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da brzo očekuje da bude proširenje Vlade.

"Ova funkcija predsjednika Parlamenta je za srpski narod i te kako važan, da znaju da srpski političar može da pokriva drugu po važnosti funkciju u Crnoj Gori. A što se tiče našeg učešća u Vladi, to će se uskoro desiti", kazao je Mandić.

17:01h

Abazović je rekao da od premijera nije dobio odgovore na pitanja, osim da nema nekretnine.

"Ja sam vam ostavio punu kasu. Vi pokušavate da manipulišete. Protiv vas je podnijeta krivična prijava prije sedam, osam dana. Vi slobodno podnesite protiv mene", kazao je Abazović.

On je kazao da Spajićevi prijatelji u Beogradu i šire, na njegove postupke ne gledaju identično kao on.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao Abazoviću da ne računaju da će u aktuelnoj većini naći nekoga "ko će preći tamo -na put bez povratka", ostavljajući ovu parlamentarnu većinu i vjerujući da može nakon toga da napravi neki novi politički savez u Crnoj Gori.

"Sve neka pređe i dio parlamentarne većine, moraćete da dođete kao što ste sjeli sa DPS-om i da kažete 'Gospodo, a šta sad?' Siguran sam da u parlamentarnoj većini ne postoji niko, dok se ne reformiše DPS, ko će sa DPS-om praviti većinu", rekao je Mandić.

Abazović je rekao da nema ništa protiv njega, ali da ovakva "udvaranja premijera i predsjednika Skupštine nije bilo ni kad su bili Ranko Krivokapić i Svetozar Marović".

16:34h

“Dosado jedna dosadna, dajte da se vratimo na ono što građanima odgovara. Nisam imao nekretninu u Singapuru, koga je briga za to... Vi niste imali dana radnog staža. Vi ništa niste u životu stvorili, prva plata vam je bila u Skupštini. Razumijem vaše komplekse”, kazao je premijer Abazoviću.

Rekao je da nikad nije uzeo euro od države Crne Gore, poručujući mu da da Tužilaštvu sve afere koje ima.

“Nemam nekretninu ni u Crnoj Gori, ni Srbiji, Singapuru ni bilo gdje drugo.. Mislim da nisam potpisao u ime države ništa što šteti državi, ali vi jeste u decembru 2022.ugovor sa “Be partizan solutions” kao fizičko lice, a odluka Vlade je bila nakon dva mjeseca”.

16:24h

Spajić je kazao da se sa SAD, Francuskom, Njemačkom konsultuju na dnevnom nivou oko brojnih pitanja, te da bi volio "da Bog da još takvih šamara”, kakve im je navodno uputio Stejt department oko podnošenja amandmana na Rezoluciju o Srebrenici.

Abazović je kazao da vještačka inteligencija ovako odgovara "kad imate premijera kojega ništa ne interesuje".

Istakao je da je Spajić imao sastanke sa Do Kvonom u Beogradu na adresi Topalovićeva 4.

"Moje pitanje za FOJ nije bezveze, pa vas pitam da li ste ikad bili uposlenik ili suvlasnik Fonda Das kapital u Singapuru? Da li ste ikada bili, kada ste iz toga izašli, da li ste toj državi platili porez na dobit, da li poznajete ovoga čovjeka Sindži Kimuru? Da li je taj Fond kupovao tokene tera luna, imate li nekretninu u Singapuru?", pitao je Abazović.

16:05h

Premijer Milojko Spajić je odgovarajući na pitanje poslaniku GP URA Dritanu Abazoviću od kada poznaje Do Kvona, rekao da je, kako je i ranije obećao, odgovore tražio od Chat GPT-a.

“U nastavku ispunjavam preuzetu obavezu i odgovor prenosim integralno. Nažalost, nisam imao priliku dobro da upoznam Do Kvona, ali znam da je poznat po svojim humorističnim performansima i satiri u društvu. Što se tiče razgovora u Beogradu, vjerovatno bi tema bila vezana za umjetnost, humor ili društvene teme koje su karakteristične za njegovo stvaralaštvo", kazao je Spajić.

16:04h

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitao je Spajića od kada poznaje Do Kvona i šta je bio predmet razgovora tokom njihovog susreta u Beogradu.

On je kazao da je interesantan način na koji je bliski član familije premijera Spajića kupio kuću u Boki Kotorskoj.

“Tvrdim odgovorno da elemenata zašto se biralo da neko iz FOJ-a dođe na mjesto direktora policije, i zašto aktuelni direktor policije svaki dan obilazi FOJ je između ostalog i zbog finansijskih istraga koje idu prema premijeru”, kazao je Abazović.

Reagovao je šef kluba PES-a Vasilije Čarapić navodeći da je Abazović člana porodice Spajića nazvao“lopužinom”.

Istakao je da Abazović iznosi privatne stvari Spajićeve proodice, što je kršenje Poslovnika i tražio da mu se izrekne opomena.

Abazović je rekao da ništa uvredljivo nije rekao za Spajićevu familiju, a da je na prošlom premijerskom satu govorio o lopužinama, navodeći da se to ne odnosi na Spajića i na njegovog ujaka Kankaraša.

15:50h

Vukićević je kazala da je samo Srbima bilo onemogućeno da steknu državljanstvo Crne Gore, jer su se morali odreći ili državljanstva Crne Gore ili državljanstva Srbije.

“To je diskriminacija jer je svima drugima omogućeno da posjeduju dvojno državljanstvo ustavnim zakonom i njegovim članom 12”, kazala je ona.

Ona je pitala da li je nešto zakonski preduzeto po tom pitanju i najavila da će podnijeti zakonsko rješenje koje će predati u proceduru.

Spajić je kazao da je sramota da ljudi nemaju državljanstvo, a rođeni su u Crnoj Gori i imaju crnogorske korijene.

15:49h

Premijer Milojko Spajić je kazao da je Uprava za statistiku - MONSTAT godišnjim planom i kalendarom objave podataka, definisala period objave konačnih rezultata popisa stanovnistva, za drugu polovinu 2024. godine.

"Pri čemu će se sukcesivno objavljivati podaci stanovništva, što je praksa i u drugim zemljama", kazao je, odgovarajući na pitanje poslanice Demokratske narodne partije (DNP) Maje Vukićević ko opstruira objavljivanje podataka sa popisa.

Vukićević je kazala da popis treba da pokaže kakva je struktura stanovništva.

Spajić je u pisanom odgovoru naveo da se sve aktivnosti koje su u nadleznosti Uprave za statistiku sprovode u skladu sa planiranom dinamikom.

"S tim u vezi, ovih dana je završena faza unosa podataka koja je trajala tri mjeseca. Slijedi faza obrade podataka koja podrazumijeva primjenu statističkih kontrola a koja će trajati od dva do tri mjeseca", rekao je Spajić.

Istakao je da su svjesni da je javnost najviše zainteresovana za objavu podataka o etničko-kulturološkim pitanjima i mogućnosti građana da provjere vjerodostojnost ovih podataka pomoću posebno izrađenog softvera, a što je definisano Zakonom o izmjenama zakona o popisu stanovništva.

"Uz određeno kašnjenje izabran je član opozicije za puni sastav Komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru pomenutih podataka i održan je prvi sastanak u punom sastavu. Do kraja nedjelje očekuje se objavljivanje tendera za navedeni softver, te se nadamo da ovo kašnjenje neće uticati na objavu podataka", rekao je Spajić.

15:28h

Adrijan Vuksanović (HGI) je kazao da je Jasenovac najveća sramota hrvatskog naroda, ali da je razlika između Mandića i njega ta što će on reći da su to zločinci, dok će on Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Slobodana Miloševića zvati herojima.

"Za mene je Ante Pavelić zločinac", rekao je Vuksanović.

Mandić je kazao da sve one u Srebrenici koji su ubijali ratne zarobljenike smatra zločincima.

"Crna Gora je i danas puna jama. Nemojte nama ili meni da pripisujete da sam ponosan na bilo kog Srbina koji je ratni zločinac. Ni najmanje", rekao je Mandić.

Amer Samilović (BS) je kazao da u Srebrenici nisu ubijani samo ratni zarobljenici, nego je u zaštićenoj zoni ubijeno i preko 800 djece.

"Osuđujem svaki zločin, pa i taj u Srebrenici, naročito nad ženama i djecom", rekao je Mandić.

Izmjena: 15:48h
15:03h

Mandić je kazao da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Skupštini da usvoji Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

“Očekujem da ćemo imati podršku i vlasti i opozicije, jer mislimo da jedan takav zločin takođe treba da osudi ovaj Parlement”.

Izmjena: 16:36h
14:41h

Spajić je kazao da će Crna Gora glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

“Upravo ovu rezoluciju koju imamo ispred nas - Srebrenicu. Nikakv problem to nije. Glasaćemo za, rekli smo više puta. Ja sam javno govorio o tome, osuđivali smo genocid. Nemamo problem da to uradimo. Vlada će o tome raspravljati, ali mislim da je to izlišno spominjati jer smo se sporazumno obavezali da vodimo proevropsku politiku”, kazao je Spajić.

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitao je Spajića hoće li Crna Gora na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) podržati Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici koju su inicirale Njemačka i Ruanda.

Ibrahimović je rekao da su Rezoluciju do sada kosponzorisali neki od ključnih crnogorskih međunarodnih partnera, među kojima su SAD, Francuska, Turska, Velika Britanija, Luksemburg, Austrija, Švedska, Italija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Ibrahimović smatra da bi Crna Gora glasanjem za Rezoluciju još jednom stala na istu stranu sa državama razvijene demokratije i poštovanja prava i potvrdila da suštinski, a ne deklarativno, pripada dijelu civilizivanog svijeta čiji dio želi da bude vrijednosno, suštinski i formalno.

“Ja vjerujem da možete državnički da se nosite sa svim izazovima koji su pred ovom Vladom.Vjerujem da možete da uvedete ovu državu u EU, ali imate izazov - Rezoluciju koju su podnijeli evropski partneri. ...Da li vi možete odgovoriti ovako važnom izazovu”, rekao je Ibrahimović.

Istakao je da se u tekstu Rezolucije nigdje ne pominje da je jedan narod genocidan.

Spajić je odgovorio da su on i svi ljudi iz PES-a oduvijek bili prozapadno orjentisani.

“Što su iz DPS-do 2014.imali proprusku a od tada proveropsku, čestitam na promjeni. Ali oni su prihvatili moju politiku. Vi ste 25 godina vodili prorusku politiku, a onda pet godina proevropsku”.

Ibrahimović je kazao da je shvatio da će Vlada podržati Rezoluciju.

“Drago mi je da javnost to čuje, ali volio bih da svi predstavnici vlade shvate da nam je mjesto sa zemljama koje su kosponzori ove Rezolucije. To je civilizacijska potreba ovoga društva”, rekao je.

Spajić je rekao da ne prihvata tezu da je Crna Gora lošija od bilo koga:

“Mi smo jednaki sa Francuzima, Njemcima, Amerikancima, Austrijancima, uvijek. Mi nismo tikva bez korijena, naš korijen je veliki. Mi smo Evropa opet, Crna Gora se vraća svojim korijenima. Mi treba da budemo lideri u Evropi”, kazao je Spajić.

Istakao je da mnogi nisu pročitali Rezoluciju, navodeći da amandmani na Rezoluciju govore da nijedan narod nije genocidan:

“Svi naši partneri su ih podržali. Jesmo li čuli reakciju BIH? Ubijeđen sam da su amandmani odlični i da će da pokažu pravu namjeru. Treba čitav region smiriti...Vidimo da će i Jasenovac biti u proceduri. Mi smo za”, rekao je Spajić.

Amandmani će, kako je rekao, dati sigurnost da niko nema ništa protiv srpskog naroda.

Izmjena: 14:54h
14:12h

Jevrto Eraković (DPS) je kazao da se DPS opredijelila nakon 1997. za politiku koju slijedi.

“Imamo jasan stav prema svakome. Da li vi imate? Kako se odnosite prema vašim dojučeršanjim partijskim drugovima koje ste ovsdje branili u parlamentu javno a tajno na drugačiji način tretirali”.

Mandić je pitao na koga se to odnosi.

Kaluđerović je potom pustila na telefonu snimak, a kasnije pročitala šta je rečeno na snimku:

“Milo Đukanović : “Neka ne štiti Momir Bulatović srpstvo od mene, jer Vlada koju ja vodim je morala krišom od Slobodana Miloševića i Bulatovića da pomaže srpski narod...”.

Abdić je kazao da treba imati jednake aršine i da neće dozvoliti prijetnje.

“Pomjeriti se nećemo nikome ni za jotu ni dozvoliti nikome da nas vrijeđa i omalovažava”.

14:00h

Poslanik SD Boris Mugoša je poručio Mandiću da ne zloupotrebljava funkciju, jer je ovo premijerski sat, a ne sat predsjednika Skupštine.

“Niste vi iznad nas, vi ste prvi među jednakima. Vi ste spiker Parlamenta, vi predsjedavate sjednicom”, rekao je Mugoša.

On je kazao da predsjednik Skupštine ne treba da brani Spajića.

Mandić je odgovorio da se ne sjeća da je Mugoša “spikeru” iz negove partije držao ovakve tirade.

13:59h

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić je kazala da Mandiću da previše u posljednje vrijeme iskazuje “ljubav” prema bošnjačkom narodu, te poručila da partije oko bivšeg Demokratskog fronta nisu konstituenti sadašnje Vlade, ali da ih "ima i previše" na odgovornim pozicijama.

Mandić je rekao da će ih biti i više, navodeći da nema nesporazuma sa Bošnjačkom strankom ni bošnjačkim narodom.

zasijedanje parlamenta
foto: Boris Pejović

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović je rekla da SNP na Vladi neće podržati Rezoluciju o Srebrenici.

Izmjena: 14:05h
13:49h

Živković je odgovorio Spajiću da su stoprocentno usaglašeni sa politikom DPS-a.

“Vi imate dva ili tri konstituenta koji ne podržavaju državu Kosovo. Ideologija se za fotelje najlakše prodaje. To smo najbolje vidjeli na vašem primjeru”, kazao je Živković.

Istakao je da je najavljeno da će se sjutra glasati o Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici i da Vlada treba danas da o tome da odluči, te je Spajića pitao i kakav će biti stav Vlade.

Živković je, obraćajući se Mandiću, rekao da su u vladi koja podržava NATO, nezavisnost Kosova i sankcije Rusiji:

Živković
Živkovićfoto: Boris Pejović

“Vi tu Vladu podržavate. Vi ste kazali da će ta Vlada biti antisrpska”.

Mandić je ironično rekao da im srpski narod savjetuje da izađu iz parlamentarne većine kako bi DPS došla na vlast.

“Mislim da vi potcjenjujete inteligenciju naroda i pravite veliku grešku”, rekao je Mandić.

On je kazao da ZBCG, da je na mjestu premijera Spajića, ne bi glasala za Rezoluciju o Srebrenici, ali da u Vladi glasaju jedino ministri, a ne državni sekretari i direktori direktorata.

Istakao je da će Vlada sjutra donijeti odluku, te da očekuje od kolega SNP-a da budu protiv :

“Mi nismo u Vladi, ali da jesmo naši ministri bi bili protiv. Ali ako mislite bismo mi ovo sve srušili da biste vi došli na vlast, vi mislite da smo mi politički amateri i naivčine”, rekao je Mandić.

Izmjena: 14:04h
13:33h

Premijer Milojko Spajić je poručio da će država nastaviti da prati zacrtane vanjskopolitičke ciljeve, i da vjeruje da politički predstavnici koalicije "Za budućnost Crne Gore" neće biti oponenti deklarisanim ciljevima, jer su ih i sami potpisali.

On je to saopštio odgovorajući na pitanje predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića da li će Vlada nastaviti sa jasno orijentisanom spoljnom politikom koju je trasirao DPS od 2006. godine. Živković je rekao da je ta spoljna politika bazirana na zapadnom vrijednosnom sistemu.

Spajić
Spajićfoto: Boris Pejović

“Da li će Vlada u predstojećim odlukama međunarodnih institucija i organizacija slijediti do sada definisane ciljeve i jasno dati podršku u ime Crne Gore, bez obzira što takve odluke nemaju podršku druge najveće grupacije u parlamentarnoj većini, nekadašnjeg Demokratskog fronta”, naveo je Živković. On je Spajića upitao da li, zbog takve spoljne politike, očekuje da će koalicija Za budućnost Crne Gore pokrenuti pitanje izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Pitao je premijeta kako misle da sa višegodisnjim protivnicima NATO članstva grade i jačaju poziciju Crne Gore u NATO savezu, posebno u svjetlu velikih izazova na tom planu.

Spajić je u odgovoru naveo da je od 2006. kada se osamostalila Crna Gora , Rusi podržavaju “ugrožene”, a to su Srbi.

“Tri Vlade nisu imale petlju da završe popis. Mi smo to završili za mjesec dana, uz podršku Parlamenta”.

Istakao je da im je presudno važan cijeli region i da sa zemljama Zapadnog Balkana imaju dobre odnose.

On je kazao da ne žele nikome “da bodu prst u oko” i da žele dobre odnose i sa Kosovim i sa Srbijom.

U pisanom dijelu odgovora , Spajić je rekao da je u prethodnih deset godina Crna Gora promijenila pet vlada, podržanih od različitih parlamentarnih većina i da se nijedna nije udaljila ni milimetar od vanjskopolitičkih prioriteta:

“Mogu se sa Vama saglasiti da su spoljnopolitički prioriteti generalno uspješno postavljeni, iako bih mogao da analiziram i komentarišem motive nosilaca političkih procesa iz tog perioda, ili način na koji su neki prioriteti predstavljeni javnosti. Međutim, smatram da ne bi bilo relevantno, kao što ne smatram da je relevantno da danas spekulišemo o eventualnim motivima onih, koji su se kako Vi kažete, nekada protivili određenim prioritetima”, rekao je Spajić.

Premijer je kazao da ne postoje ekskluzivni zaštitinici bilo koje ideje ili procesa, već da se samo kroz dogovor većine društvenih činilaca može doći do održivog modela zaštite onoga sto su vrijednosti, koje ovo društvo posjeduje, ili koje stremi da postigne.

“Parlamentarna većina predvođena Pokretom Evropa sad jasno je kroz Sporazum o formiranju Vlade, definisala na koji način će biti tretirani spoljnopolitički prioriteti Crne Gore. Stoga vjerujem da politički predstavnici koalicije 'Za budućnost Crne Gore neće biti oponenti deklarisanim ciljevima, jer su ih i sami potpisali”.

On je kazao da zato smatra da nije dobro kada se političari bave predviđanjem, posebno ako se to radi “ iz manipulativnih, ili uskostranačkih namjera”.

Odgovarajući na dio pitanja o ulozi Crne Gore u okviru NATO članstva, rekao je da u prilog konstruktivnosti najbolje govore brojne ohrabrujuće poruke najviših zvaničnika NATO-a, u prvom redu generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, kao i kolega u zemljama saveznicama.

“One jasno potvrđuju da je Crna Gora prepoznata kao kredibilna i pouzdana članica Alijanse, koja svojim zalaganjem i sprovođenjem bezbjednosnih politika, doprinosi miru i stabilnosti. Kada su u pitanju dalji planovi, budite uvjereni da ćemo nastaviti da sprovodimo sve obaveze koje proističu iz članstva”.

Spajić je kazao da u prilog tome svjedoči i činjenica da je ove godine Crna Gora dostigla dva odsto BDP-a izdvajanja za odbranu, a što je definisano sporazumom država članica NATO još 2014. godine.

“Poređenja radi 2020. kada je Vaša partija predvodila parlamentarnu većinu i izvršnu vlast, izdvajanje za odbranu je bilo 1.71 odsto, dok je za 2024. godinu planirano da se opredijeli 2,01 odsto BDP “, rekao je Spajić.

Istakao je da Crna Gora nastavlja sa pružanjem političke i praktične podrške Ukrajini u njenoj borbi za odbranu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

“U NATO okvirima, do sada smo opredijelili značajna sredstva za sveobuhvatni paket podrške [CAP), i to u iznosu od oko 700 hiljada. Dodatno, od februara 2022, realizovano je osam tranši vojne pomoći u vrijednosti od preko 10 miliona eura. U toku je priprema novih donacija”, rekao je Spajić.

On je kazao da će posebna promocija nastojanja da država ima najbolju regionalnu saradnju biti Samit lidera Zapadnog Balkana, koji će se 15. i 16. maja održati u Kotoru.

Izmjena: 14:04h
13:12h

Ministar pravde Andrej Milović je kazao da se pitanje Katnića politizuje, te da je on odbio da bude smješten u Kliničkom centru.

“Prema njemu se preduzimaju sve mjere kao i prema svima drugima zatvorenicima. Nije prvi put da neko štrajkuje glađu. Više puta je vođen i u Klinički centar, ali je odbio da bude tamo smješten. On ima pravo da štrajkuje glađu sve dok je pri svijesti. Tražio sam da. bude smješten u apartmanu u KC, ali je on potpisao i odbio to. Dobio je sve što je u mogućnosti našeg sistema... Što god da mu se desi, dešava mu se samo na njegovu ruku”, kazao je Milović.

Milović
Milovićfoto: Boris Pejović

Mandić je kazao da je Katnić "potreban njegovoj porodici i Katunskoj nahiji da bude živ".

Izmjena: 14:05h
13:05h

Potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj je nakon obraćanja poslanika Građanskog pokreta URA Filipa Adžića o situaciji sa radnicima "Košute", rekao da je primio radnike i da je sa njima imao dogovor koji su djelimično ispoštovali, a nakon 15 dana su dostavili kompletnu dokumentaciju, što će na Vladi biit prioritet.

Poslanik DPS-a Oskar Huter je pozvao Viši sud i Upravu za izvršenje krivičnih sankcija da saopšte kakvo je zdravstveno stanje Milivoja Katnića:

“Čija će biti odgovornost ako premine u zatvoru?”.

Adžić
Adžićfoto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je pozvao Vrhovno i Specijalno državno tužilaštvo da se povede računa o zdravstvenom stanju Katnića.

“Niko nema pravo da dovede drugog čovjeka da izgubi svoj život”, rekao je Mandić.

Izmjena: 14:06h
12:54h

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović je kazala da očekuje izvinjenje od kolega iz Demokratske partije socijalista, te da ne vjeruje da riječi njihovog poslanika “sram vas bilo”, mogu biti “triger” za napade na njih.

“To što je Vasilije Čarapić rekao “sram vas bilo”, ne znam što je strašno. I ja kažem 'sram vas bilo'”, kazala je Nedović.

Poslanik DPS-a Nermin Abdić je rekao da možda za nju to nije uvreda, ali da jeste za ljude koji drže do svog ponosa i dostojanstva.

“Ovdje niko nije psovan niti vrijeđan po bilo kom osnovu, ali morate prihvatiti da u ljudima postoji ljudska emocija kad se kaže baš ta riječ. U krajevima iz kojim potičem ova riječ se i te kako shvata uvredljivo”, rekao je Abdić.

Bonus video: