Marotić: Sportske objekte i terene u Budvi ćemo rekonstruisati, ali i započeti izgradnju novih

"Budva je decenijama prepoznata kao grad sporta, kako u kolektivnim tako i u pojedinačnim sportovima", kazao je kandidat za odbornika

2163 pregleda 6 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Sportske objekte i terene u opštini Budva ćemo rekonstruisati, ali i započeti izgradnju novih objekata, saopštio je danas Dušan Marotić, kandidat za odbornika sa liste "Čist izbor-Petar Odžić" (SDP, SD, LP i građani)".

"Budva je decenijama prepoznata kao grad sporta, kako u kolektivnim tako i u pojedinačnim sportovima. Sportisti Budve su svom gradu donosili brojne medalje kako sa domacih tako i sa međunarodnih takmičenja i na taj način bili najbolji ambasadori našeg grada", istakao je Marotić u saopštenju koje je dostavio SDP.

On je dodao da je Budva imala i ima predane sportske radnike, koji su kroz ozbiljan rad sa mlađim kategorijama stvarali buduće mlade sportiste.

"Takođe, bivši sportisti koji su se organizovali kao sportska rekreativna društva godinama uspješno učestvuju na manifestacijama za rekreativce i osvajaju medalje", kazao je Marotić.

Poručio je da je za veći broj djece na treninzima, za razvoj mladih selekcija i budućih reprezentativaca, potrebno ulagati više sredstava u sportsku infrastrukturu, ali i izdvajati više sredstava klubovima koji su u vlasništvu opštine.

"Mi ćemo sportske objekte i terene u našoj opštini rekonstruisati, ali i započeti izgradnju novih objekata. Time bi sportisti iz našeg grada postizali bolje rezultate, a dolazak sportista iz drugih država bi hotelima produžio postsezonu, i pošpješio razvoj sportskog turizma. Koalicija 'Čist izbor-Petar Odžić' (SDP, SD,LP i građani) će se zalagati za unapređenje lokalne sportske infrastrukture, izvajanje značajnijih sredstava iz lokalnog budžeta za mlađe selekcije, i na taj način skloniti djecu sa ulice, ali stvarati buduće reprezentativce, koji će Budvu i Crnu Goru dostojno reprezentovati", zaključio je Marotić.

Bonus video: