Vujičić: Svi nude med i mlijeko, niko kao Milović

"Širokorukost gospodina Milovića je neozbiljna jer kao doktor ekonomskih nauka ne informiše građane na koji način će opština prihodovati ogromna sredstva, koja Milović nudi građanima za siguran glas”, istakao je Vujičić

4652 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene
Foto: Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene

U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Budvi, nosioci lista nude građanima da će im dati mnogo novaca na razne načine, ako im zauzvrat građani daju siguran glas. U trci ponuda ipak se ističe nosilac liste Demokratske partije socijalista Nikola Milović. To je u saopštenju ocijenio nosilac izborne liste “Dr Vujičić Božida r- Za stvarne promjene” Božidar Vujičić.

Vujičić navodi da Milović “daleko najviše nudi novaca građanima Budve, bez obrazloženja kako ponudu može da ostvari”, obrazlažući razloge.

“Prvo, u dosadašnjoj izbornoj kampanji nosilac liste Nikola Milović nije dobio ponudu ni jednog učesnika izbora da naprave postizbornu koaliciju, svi su se izjasnili da ne žele da prave koaliciju sa listom DPS-a, lista 'Budva može bolje' apsolutno nema šansu da sama osvoji 17 i više mandata, odnosno apsolutnu vlast. Drugo, odluku o trošenju para iz opštinskog buđeta donosi Skupština opštine Budva a ne predsjednik opštine. Treće, širokorukost gospodina Milovića je neozbiljna jer kao doktor ekonomskih nauka ne informiše građane na koji način će opština prihodovati ogromna sredstva, koja Milović nudi građanima za siguran glas”, istakao je Vujičić.

Četvrto, kako dodaje, "uporno istrajavanje" Milovića da se ogradi od postupaka članova OKG iz redova DPS-a, koji su priznali da su OKG, "samo potvrđuje da iza njega stoje vinovnici nedjela koja je građanima Budve pričinila OKG".

“Kako su članovi OKG dolazili do para poznato je građanima, rasprodajom opštinske zemlje u bescenje, koja nije planski definisana, podizanjem ogromnih kredita, pozajmljivanjem para od imućnih građana, za određene protivusluge i dr. Na žalost građana Budve, najveći dio para koje Gospodin Milović nudi u kampanji građanima, za siguran glas, prihodovao bi od komunalija za izgradnju višespratnica na osnovu ralevićevih isteklih, nezakonitih i planova za koje je Odlukom o usvajanju PUP opštine određen moratorijum, do usvajanja PUP. Članovi OKG doveli su prof. Ralevića da uništi grad, radi interesa visokih članova OKG. Gospodin Milović nudi u kampanji više para za siguran glas nego što su to nekada nudili članovi OKG”, naglasio je Vujičić.

Prema njegovim riječima, najgore za građane Budve bi bilo "da se desi nemoguće", da u nekoj varijanti lista DPS-a bude dio vlasti.

“Najbolje i najkorisnije za građane Budve bilo bi da se ponovo podhitno uvede moratorijum na DUP-Budva Centar i DUP Bečići, do usvajanja prostorno urbanističkog plana, kako je to definisano Odlukom o usvajanja PUP.Podsjećam građane da je na moju inicijativu 42. Vlada Crne Gore uvela moratorijum, koji je premijer 43. Vlade Dritan Abazović ukinuo na zahtjev Demokrarskog fronta a premijer 44. Vlade CG Milojko Spaić odbija da ponovo uvede moratorijum.Podsjećam građane da je OKG optužena na osnovu krivične prijave koju sam podnio tužilaštvu, kao epilog tužbe OKG je priznala krivicu, opštini je vraćeno 19.5 miliona eura i DPS-a izgubila je vlast 2016. godine, zbog priznavanja krivice od strane članova OKG iz Demoktarske partije socijalista”, zaključio je Vujičić.

Bonus video: