Leković: Kolega Neneziću, opasnost je prošla, partijski investitor vam neće "paliti čvrge"

"Mislim da je posljednji momenat da promijenite svoje savjetničko rukovodstvo i da krenete pravim putem", poručio je Leković Neneziću

6477 pregleda 4 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Boris Pejović
Momčilo Leković, Foto: Boris Pejović

Zaista, kao kolega odbornik, poslanik, ali i sugrađanin Branislava Nenezića, mogu da razumijem njegov nervozni i na momente jako tenzični nastup i vođenje sjednice prilikom odlučivanja o prodaji dijela parka kod Sportske dvorane Topolica. Dug je dug, obaveza je obaveza. Međutim, kolega Neneziću, osvijestite se, opasnost da vam nadređeni partijski investitori „pale čvrge“ je prošla. Kao što smo mogli da vidimo, juče ste odlučno nakon pet sati rasprave i moram priznati ipak neuspješnog ubjeđivanja sa naše strane digli ruku i prodali dio parka kod sportske dvorane.

To je poručio poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore i odbornik u lokalnom barskom parlamentu, Momčilo Leković, nakon današnje reakcije Branislava Nenezića iz Socijaldemokrata na tekst u "Vijestima" koji govori o Lekovićevom povlačanju potpisa za saslušanje ministra Janka Odovića.

"Kolega Neneziću, moj potpis na akt koji ste mi blanko na skupštinskoj govornici poturili na potpisivanje, a nakon potpisivanja slavodobitno i momentalno otpremili za Podgoricu, trebao je da makar privremeno odloži donošenje jučerašnje odluke i prodaju parka. Nadajući se da će u ovom slučaju preovladati vaša barska i plemenska čast i hrabrost, te da nećete iznevjeriti moje povjerenje koje sam vam ukazao, vi ste nažalost podlegli pritisku i interesima pojedinaca iz vaše sopstvene partije. Na ovaj način u roku od samo sat vremena izdali ste moje povjerenje i čin dobre volje", poručio je Leković.

Zamolio je Nenezića da mu dozvoli da nakon takvog njegovog čina, za koji bi neko rekao da je manipulativan i kukavički, a Leković će reći da je samo plod pogrešnog savjetovanja koji već neko vrijeme vodi u političku propast, ne učestvuje u njegovoj alibi kampanji koju bi vodili pred nadležnim odborom.

"Kada ste vi u pitanju kolega ili što bi partizani rekli druže Neneziću, mislim da je posljednji momenat da promijenite svoje savjetničko rukovodstvo i da krenete pravim putem. Razmislite o tome. Bez obzira na izdaju koju ste juče napravili, moja ruka prema vama stoji ispružena, samo treba da se ohrabrite, konačno prelomite i vaše partijske ucjenjivače i koalicione tapšače u vučijoj koži, u Baru odjavite. Prevashodno za dobro vaše političke karijere kao i građana Bara", saopštio mu je.

Za početak tog procesa, po Lekovićevim riječima, Crnoj Gori i Baru treba uputiti izvinjenje zbog tvrdnji da u Crnoj Gori nikada nije bilo ustanaka i tog katastrofalnog gafa izrečenog tokom jučerašnjeg skupštinskog rastrojstva, kojim je uvrijedio sve one koji su prolivali krv za svoju zemlju, grad i selo vodeći hrabru borbu protiv okupatora, a za koje ste vi juče tvrdili da nijesu ni postojali.

"Upravo je ovo eklatantan primjer i pravi dokaz koliko vas savjetničko rukovodstvo, partijski ucjenjivači i koalicioni partneri vode u političku propast", zaključio je Leković.

Bonus video: