Gorčević: Prekretnica u integrisanju Crne Gore u porodicu evropskih demokratija

"Crnogorske institucije obavile su svoj posao i ne sumnjam da će zemlje članice EU to prepoznati u vidu davanja pozitivnog IBAR-a do kraja ovog mjeseca", rekla je ministarka

10169 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević čestitala je na efikasno obavljenom poslu, uz zahvalnost na kooperativnosti Skupštini, koja je juče dovršila usvajanje 12 "IBAR zakona" i time "dala pečat na opsežne aktivnosti kojima su sve grane vlasti bile posvećene prethodnih mjeseci".

"Crnogorske institucije obavile su svoj posao i ne sumnjam da će zemlje članice EU to prepoznati u vidu davanja pozitivnog IBAR-a do kraja ovog mjeseca. Vjerujem da je ovo dostignuće prekretnica u integrisanju Crne Gore u porodicu evropskih demokratija i razlog više da svi budemo fokusirani na preostali dio pregovaračkog procesa. Međuinstitucionalna saradnja ključan je dio ovog procesa, zato uvažavam nesebičan doprinos kolega iz Vlade, Skupštine, ali i sudske grane vlasti i civilnog sektora koji su dali dostizanju zajedničkog cilja", napisala je Gorčević na Iksu.

Bonus video: