Popović: Dokazali smo da nam je interes građana na prvom mjestu, očekujem pozitivan IBAR

"Uspjeli smo da prevaziđemo razlike i fokusiramo se na ono što je najvažnije – dobrobit naše zemlje i naših građana", ocijenila je potpredsjednica Skupštine

3614 pregleda 7 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Zdenka Popović, Foto: Demokratska Crna Gora

Ovo je značajan trenutak za našu državu, jer smo zajedničkim trudom ispunili sve neophodne uslove i postavili temelje za dalji napredak na evropskom putu, kazala je potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović nakon što je ovo tijelo usvojilo sve "IBAR zakone".

"Ova postignuća predstavljaju korak bliže ka ostvarenju naših strateških ciljeva integracije u Evropsku uniju, što će donijeti brojne benefite za naše građane, uključujući ekonomski rast, bolju infrastrukturu i jačanje vladavine prava", navela je Popović u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je kazala da je ponosna na visok nivo odgovornosti i saradnje koji su pokazali svi učesnici u ovom procesu.

"Dokazali smo da nam je interes građana Crne Gore na prvom mjestu. Zahvaljujući konstruktivnom dijalogu i zajedničkom radu svih političkih aktera, uspjeli smo da prevaziđemo razlike i fokusiramo se na ono što je najvažnije – dobrobit naše zemlje i naših građana", ocijenila je potpredsjednica Skupštine. Ona je izrazila očekivanje da će Crna Gora dobiti pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

"Ovo će biti potvrda da smo na pravom putu i dodatni podstrek za nastavak reformi koje će osigurati bolju budućnost za sve nas. Nastavljamo raditi posvećeno i predano, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve i omogućili Crnoj Gori da zauzme svoje zasluženo mjesto među evropskim državama", zaključila je Popović..

Bonus video: