Stjepović odgovorio Zirojeviću: Ministri treba da odgovaraju parlamentu, naši to i čine, za razliku od vaših

"Opet pokušajte da jeftinim provincijalnim doskočicama umirite svoju savjest i pokrijete nepočinstva Vaših partijskih drugara. Kod mene to ne prolazi, a što je najvažnije, odavno više ni kod crnogorskih građana", rekao je poslanik Demokrata

4065 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanik Demokrata Duško Stjepović je, u odgovoru skupštinskom kolegi Nikoli Zirojeviću iz Socijaldemokrata, rekao kako se slaže da svaki ministar treba da odgovara najvišem zakonodavnom i predstavničkom domu građana, ističući da "to naši i čine, za razliku od vaših ministara".

"Uz, blago rečeno, nelagodu što učestvujem u raspravi sa kolegom koji odabirom leksike ističe kandidaturu za novog Miga Stijepovića ili Puru Popovića crnogorskog parlamenta – Marović je za njega još uvijek nedostižan nivo – podsjetiću mladog kolegu, kad već pominje popeke, da je predsjednik njegove partije za vrijeme dok je bio ministar prosvjete na hranu i piće potrošio 700.000 (sedam stotina hiljada) eura. A pošto je mali Migo pokazao da je odlično verziran u popeke, ostaviću njemu da izračuna koliko je popeka Damir Šehović pojeo za ovih skoro milion eura. Ako je SD Puri lakše da izračuna protivvrijednost kvadrata u popecima, neka kao osnovicu uzme stan tog istog Šehovića, koji je vrijedio 100.000 eura, a predsjednik 'poštenog' SDa ga 'zakučio' za svega 23.000 eura. Da funkcioneri SDa koji ovih dana poginuše za socijalna prava i pravdu nisu gadljivi na besplatne kvadrate, pokazuju primjeri brojnih njihovih funkcionera, od kojih, ipak, po beskrupuloznosti izjava prednjači partijski kolega malog Miga, izvjesni Klica, koji je, svi se sjećamo, na upit kako to da dobije stan u Glavnom gradu, a već ima 5 drugih stanova i kuća, genijalno ustvrdio: 'To je tačno, ali nemam nijedan u Podgorici'! Što se tiče nezasluženih stanova, imao bi kolega Zirojević mnogo bliže oko sebe da propita i računa popeke, ali za ovu priliku toliko", naveo je Stjepović u reagovanju.

"I na kraju, u jednom se slažemo gospodine Zirojeviću, da svaki ministar treba da odgovara najvišem zakonodavnom i predstavničkom domu građana i to naši i čine, za razliku od vaših ministara, koji su ne samo ignorisali zakonodavni dom, izbjegavali sjednice radnih tijela, hapsili poslanike, snimali i prisluškivali svoje političke oponente, nego su podnosili raporte Bemaksu, Ljubu Miloviću i Acu Đukanoviću, o čemu najbolje svjedoči podatak da je vaš bivši predsjednik partije prvoj familiji, kao ministar unutrašnjih poslova, izigravanjem zakona i ćutanjem administracije, omogućio 11 miliona eura poklonjenih od strane države. I za to su vaši funkcioneri očigledno dobro nagrađeni stanovima za nula eura, u kojima sada ne žive, nego ih izdaju po cijeni od po gotovo 1.500 eura mjesečno. A Vi, sad izvolite, pa opet pokušajte da jeftinim provincijalnim doskočicama umirite svoju savjest i pokrijete nepočinstva Vaših partijskih drugara. Kod mene to ne prolazi, a što je najvažnije, odavno više ni kod crnogorskih građana", zaključio je Stjepović.

Bonus video: