Spajić: I dalje imamo after posjete Briselu

"Treba se okrenuti budućnosti. Budimo odgovorni prema građanima. Pokažite elementranu kulturu prema građanima. To je bilo očekivano za mene. Ova argumentacija mi je nejasna - oni su tražili zbog građana da se održi u ponedeljak"

63004 pregleda 258 reakcija 59 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Premijer Milojko Spajić upitan zašto se nije pojavio u subotu na premijerskom satu, kazao je da je šef kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić "tražio da radi građana to bude u ponedeljak".

"Upravo zbog toga smo prihvatili inicijativu Andrije Nikolića. Moja je greška što smo prihvatili kasno u petak", poručio je Spajić.

On je odgovorio da nije bio u Briselu već da je rekao "radi posjete" te da i dalje imaju "after posjete Briselu".

"Umjesto da podržimo jedan takav zakon i gospodina Šaranovića, imali smo performans. Mislim da je to bespotrebno. Taj zakon će se svakako usvojiti", kazao je Spajić i dodao da će doći na sljedeći premijerski sat.

Odgovarajući na pitanje o nedolasku predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, Spajić je kazao da komuniciraju i van formalnih okolnosti te da ne može zamisliti da je otkazivanje zbog rezolucije koja daje pijetet žrtvama Drugog svjetskog rata, te da misli da Mišel ima druge razloge zbog kojih je pozvao predsjednika države Jakova Milatovića u Brisel.

"Treba se okrenuti budućnosti. Budimo odgovorni prema građanima", rekao je premijer, a poslanciima DPS poručio da "pokažu elementranu kulturu prema građanima".

Spajić je istakao da mu je argumentacija opozicionih poslanika nejasna.

"Oni su tražili zbog građana da se održi u ponedeljak", kazao je premijer.

Bonus video: