Čarapić: Sprječavanje održavanja premijerskog sata očigledno dogovoreno kod dijela opozicije

"Neodgovorno je prema građanima. Potvrdili su da im nije toliko bitan interes građana, već da performansima skreću na sebe pažnju. Većina privlači pažnju na sebe rezultatima"

24245 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Čarapić, Foto: Biljana Matijašević
Čarapić, Foto: Biljana Matijašević

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić smatra da je to što je spriječeno održavanje premijerskog sata "očigledno dogovoreno, od strane dijela opozicije" te da su njihove izjave djelovale "pripremljeno i koordinisano".

Premijerski sat, na kojem je predsjednik Vlade Milojko Spajić trebao da odgovara na pitanja poslanika, nije održan jer su to spriječili poslanici Demokratske partije socijalista (DPS).

"Što se tiče samog čina, cijenim to kao nekim legitimnim protestom. Međutim, neodgovorno je prema građanima otkazivati premijerski sat jer su očekivali odgovore. Potvrdili su da im nije toliko bitan interes građana, već da performansima, rijalitijima, cirkusima skrenu na sebe pažnju. Mislim da je njima potrebno da skreću pažnju na taj način, jer Vlada i parlamentarna većina na sebe pažnju skreće rezultatima", rekao je Čarapić.

Dodao je da nemaju problem da uvaže stav opozicije, ali da smatra da su poslanici DPS-a sebi uskratili prostor za neka dobra pitanja i odgovore.

"Meni je drago što se ovo nije desilo za vrijeme posjete nekog zvaničnika i u tom kontekstu razumijem odluku predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela da ne dođe jer su ovdje 'svi osjetljivi', prije svega na rezultate, ali i da je on procijenio da je crnogorska opozicija spremna da ovakve performanse primijeni i kad je on tu. Ono što nas očekuje je usvajanje bitnog zakona koji je značajan az dobijanje SEPA-e što je značajan korak ka našoj EU budućnosti nakon dobijanja IBAR-a", kazao je Čarapić.

Odgovarajući na pitanje novinara o Spajićevom nedolaska u subotu, Čarapić je kazao da premijer nikad nije rekao da nije u Podgorici već da je zbog sastanaka u Briselu najbolje odložiti sjednicu za dva dana, a da je, takođe, postojala inicijativa opozicije da se sjednica održi u ponedeljak, te da je logično bilo da se desi danas.

"Ne vidim problem da se nešto zakazano u subotu odloži za dva dana", kazao je Čarapić.

Bonus video: