PES: DPS postao antisistemska partija

"Današnji tragikomični performans kolega iz DPS-a samo je dodatno potvrdio ono što građani Crne Gore već godinama shvataju - da je DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima"

3121 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Dok nadležne institucije skoro svakodnevno razobličavaju nepočinstva bivšeg režima, a aktuelna Vlada i skupštinska većina prave istorijske rezultate, u DPS-u se gasi i posljednji tračak nade da će u bližoj budućnosti biti dio vlasti., saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

"U tom ključu treba tumačiti i današnje poteze DPS-a, a kakvi nas još sve ekstremistički potezi očekuju, ostaje da vidimo, jer je ovo očigledno tek početak DPS-ove inventivnosti u anti-institucionalnom ponašanju. Današnji tragikomični performans kolega iz DPS-a samo je dodatno potvrdio ono što građani Crne Gore već godinama shvataju - da je DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Poslanici DPS-a blokirali su danas govornicu ne dozvoljavajući održavanje Premijerskog sata nakon čega je predsjednik parlamenta Andrija Mandić zaključio sjednicu i najavio održavanje novog Premijerskog sata. Iz DPS-a su poručili da ne dozvoljavaju ponižavanje parlamenta i da premijer Milojko Spajić ne može da dolazi u Skupštinu "kad on hoće".

Iz PES-a su saopštili da se ne treba "zavaravati da je današnje sprječavanje normalnog rada Skupštine samo očajnički cirkus političkih gubitnika".

"Već je bjelodani znak urušavanja DPS-a, koji sve češće gubi strpljenje za demokratsku i racionalnu raspravu, a potpuno odsustvo ideja počinje da nadomješta agresijom i iživljavanjem nad institucijama države Crne Gore. Sada je svima sve jasno, pa čak i onima koji su možda do juče bili zavedeni evropejskom šminkom i blaziranom uštogljenošću nasljednice Komunističke partije Crne Gore. Istina je u stvari da je proevropska orijentacija DPS-u pogodna samo dok u pozadini može da nesmetano operacionalizuje spregu politike i organizovanog kriminala", zaključili su iz PES-a.

Bonus video: