Mandić: Crnogorski parlament u završnoj fazi formiranja grupe prijateljstva sa Egiptom

"Mandić je na sastanku uputio i zvaničan poziv predsjedniku Predstavničkog doma Egipta da u narednom periodu posjeti Crnu Goru, te da na taj način izuzetno kvalitetne odnose između naše dvije zemlje uzdignu na viši nivo"

3904 pregleda 3 komentar(a)
Mandić i Afifi, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Afifi, Foto: Skupština Crne Gore

Crnogorski parlament je u završnoj fazi formiranja grupe prijateljstva sa Egiptom, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić na sastanku sa ambasadorom Egipta Mahmudom Mustafom Afifijem.

Mandić je poželio dobrodošlicu Afifiju u Skupštinu Crne Gore, "iskazavši zadovoljstvo povodom njihovog prvog susreta".

"Mandić je na sastanku uputio i zvaničan poziv predsjedniku Predstavničkog doma Egipta da u narednom periodu posjeti Crnu Goru, te da na taj način izuzetno kvalitetne odnose između naše dvije zemlje uzdignu na viši nivo" navodi se u saopštenju.

"Ambasador Afifi se predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, ističući da mu je velika čast što ima priliku da se sastane sa njim. On je dodao da Egipat izuzetno cijeni i njeguje tradicionalno dobre odnose sa Crnom Gorom. Ambasador je naglasio da će poziv predsjednika Mandića sa zadovoljstvom prenijeti predsjedniku Predstavničkog doma Egipta i apostrofirao da će se nakon realizacije te posjete dalje jačanje odnosa potvrditi i zvaničnom posjetom predsjednika Mandića Egiptu", piše u saopštenju.

Zaključuje se da su tokom sastanka sagovornici razgovarali o brojnim temama koje se tiču Bliskog Istoka, Balkana i istočne Evrope.

Bonus video: