Pejović: Izjava Šolca obesmišljava evroskeptične narative, Vlada isporučila impresivne rezultate

On je poručio da ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje Šolc

7361 pregleda 29 reakcija 19 komentar(a)
Foto: PES
Foto: PES

Izjava njemačkog kancelara Olafa Šolca da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU) na najbolji način obesmišljava sve evroskeptične narative, koje u medijski etar plasiraju nažalost i oni subjekti sa deklarativno evropskim karakterom, rekao je generalni sekretar Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović.

On je poručio da ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje Šolc.

"Aktuelna Vlada, koja je od osnivanja svakodnevno osporavana i optuživana za ugrožavanje evropskog puta, u realnosti je isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme. Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore", rekao je Pejović.

Dodaje da se to kakav odnos prema evropskim integracijama i doprinos za pozitivni IBAR imaju pojedine političke partije u Crnoj Gori, najbolje vidjelo prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu, od sudije Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta do Vrhrovnog državnog tužioca.

!Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi!, zaključio je.

Bonus video: