Odžić: Rekonstrukcijom Mandić i formalno preuzima upravljanje Vladom

Kazao je da će izvršna vlast, umjesto stabilnosti dobiti dodatnu nestabilnost, "prorusku agendu, a izgubiti podršku zapadnih partnera i dodatno ugroziti evropski put Crrne Gore"

12726 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Odžić, Foto: SDP
Odžić, Foto: SDP

Rekonstrukcija vlade će biti i završni udarac nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) u procesu političkog potapanja Pokreta Evropa sad (PES), kad će predsjednik Skupštine Andrija Mandić i formalno preuzeti upravljanje Vladom, saopštio je zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić.

Kazao je da će izvršna vlast, umjesto stabilnosti dobiti dodatnu nestabilnost, "prorusku agendu, a izgubiti podršku zapadnih partnera i dodatno ugroziti evropski put Crrne Gore".

Prema njegovim riječima, prijevremeni parlamentarni izbori predstavljali bi put ka rješenju političke krize i beznađa u kojem se Crna Gora i region nalaze, a sve zbog velikodržavnih projekata koji prijete miru na Balkanu.

“Evropski savez istrajaće na evropskoj agendi, stabilnosti i vraćanju Crne Gore na zapadne vrijednosti, i na taj način obezbijediti stabilnost Crne Gore i regiona”, poručio je Odžić.

Bonus video: