PES i Demokrate: Abdić da kaže šta je radio u društvu Viktora Drešaja, koji se sumnjiči da pripada kriminalnoj bandi

"Nažalost, umjesto da sve one političke snage koje su porazile nekadašnji režim budu jedinstvene u borbi protiv kriminala i korupcije, DPS je iskoristio slabosti nekih pojedinaca i našao advokata u aktuelnom predsjedniku države Crne Gore, koji im je pontonski most u pokušaju povratka na vlast"

59 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Da je DPS (Demokratska partija socijalista) ostao političko krilo mafije govori činjenica da se niko od sadašnjih funkcionera DPS-a nije distancirao od članova najvećih kriminalnih gangova, saopšteno je danas iz koalicije "Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović".

"Zato fotografija Abdića i Drešaja ukazuje koliko se DPS reformisao", ističe se u saopštenju koalicije koju čine Pokret Evropa sad (PES) i Demokratska Crna Gora.

Oni su uz saopštenje dostavili i fotografiju objavljenu na jednom tabloidom sajtu.

Oni su dodali da "nažalost, umjesto da sve one političke snage koje su porazile nekadašnji režim budu jedinstvene u borbi protiv kriminala i korupcije, DPS je iskoristio slabosti nekih pojedinaca i našao advokata u aktuelnom predsjedniku države Crne Gore, koji im je pontonski most u pokušaju povratka na vlast".

"Međutim, ako uzmemo u obzir da ova partija nije dala nikakav doprinos reformi pravosuđa, deblokadi institucija, a paralelno javno pružaju podršku i pišu peticije za puštanje na slobodu osumnjičenih lica za najteža krivična djela, onda ne treba imati dilemu koliko se ova partija reformisala. Zato je jako važno da kandidat za gradonačelnika DPS-a Nermin Abdić saopšti šta je radio u društvu Viktora Drešaja, koji se sumnjiči da pripada kriminalnoj bandi, koja je tokom 2020. i 2021. godine prokrijumčarila ukupno 2,47 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju", kazali su iz koalicije "Evropa sad-Demokrate-Još jače-prof. dr Saša Mujović".

Oni su poručili da "ako uzmemo u obzir da je aplikacija Skaj već potvrdila logističku podršku Radoja Zvicera DPS-u u predizbornoj kampanji, javnost je zainteresovana da sazna da li su se ti aranžmani kriminalaca i DPS-a nastavili ili se po kriterijumima predsjednika države reformisao i Viktor Drešaj".

"Zato je javnosti jasno zbog čega mi ne želimo saradnju sa ovim subjektima, dok predsjednik države sa njima planira nakon podgoričke, rušenje vlasti i na državnom nivou", zaključuje se u saopštenju koalicije koju čine PES i Demokrate.

Bonus video: