Evropski savez: Dobrobit Gusinja jedini prioritet, tim principom ćemo se voditi i u razgovorima o formiranju vlasti

"Očekujemo od svih da pokažemo političku zrelost, da zanemarimo sve političke razmirice i okupimo se oko interesa svih Gusinjanki i Gusinjana", saopštio je Evropski savez

3793 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Evropski savez
Foto: Evropski savez

Evropski savez je ocijenio da su njihovi konstituenti, sa osvojenih sedam od ukupno 14 mandata pobjedničke koalicije "Srcem za Gusinje", najveći suštinski pobjednici juče održanih lokalnih izbora u Gusinju.

Koalicija Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP), od kojih su SD i SDP dio Evropskog saveza, ubjedljivo je pobijedila na jučerašnjim izborima u Gusinju.

Ukazuju da jučerašnji izbori predstavljaju prvo izborno nadmetanje članica Evropskog saveza od njegovog nedavnog formiranja.

"Kao i prije izbora, tako i danas, naš jedini prioritet ostaje dobrobit Gusinja. Tim principom ćemo se voditi i prilikom razgovora o formiranju buduće lokalne vlasti, čija će okosnica biti Evropski savez. Zato očekujemo od svih da pokažemo političku zrelost, da zanemarimo sve političke razmirice i okupimo se oko interesa svih Gusinjanki i Gusinjana", navodi se u saopštenju.

Kažu da je pobjeda u Gusinju samo uvertira za uspjehe koje očekuju na predstojećim izborima u Podgorici i Kotoru, gdje će, kako su uvjereni, takođe igrati ključnu ulogu u formiranju buduće vlasti.

Bonus video: