DPS: Povećaćemo opštinske stipendije za sve redovne studente u Kotoru na 300 eura

"Mladi će nakon 29. septembra biti aktivno uključeni u procese donošenja odluka, jer vjerujemo da je upravo i realizacija njihovih vizija od ključne važnosti za unapređenje stanja i razvoj Kotora"

4253 pregleda 11 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Investiranje u mlade i u obrazovanje biće jedan od ključnih ciljeva lokalne vlasti koju će, nakon izbora 29. septembra, predvoditi Demokratska partija socijalista (DPS), saopšteno je iz te partije.

"Ranije je već bilo riječi o uspostavljanju besplatnih vrtića i jaslica na teritoriji Opštine Kotor, što će biti jedna od mjera kojoj ćemo biti naročito posvećeni po preuzimanju vlasti", navodi se u saopštenju.

Kazali su da će pored toga, za sve redovne studente iz Kotora povećati iznos opštinskih stipendija, čija će visina, navode, ubuduće iznositi 300 eura.

"Jedan od naših ključnih ciljeva u ovoj oblasti je i uspostavljanje posebnog fonda za usavršavanje mladih stručnjaka i postdiplomaca, u cilju njihovog kasnijeg povratka u Kotor. Riječ je, dakle, o ulaganju u buduće kadrove na kojima će počivati razvoj grada. Pored toga, odmah po preuzimanju vlasti, iniciraćemo projekat gradnje nove škole i vrtića na području Grblja", piše u saopštenju.

"Uz to, jedna od mjera koje ćemo implementirati biće i uspostavljanje besplatnih vanškolskih i sportskih aktivnosti za mlade uzrasta do 18 godina. Mladi će nakon 29. septembra biti aktivno uključeni u procese donošenja odluka, jer vjerujemo da je upravo i realizacija njihovih vizija od ključne važnosti za unapređenje stanja i razvoj Kotora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: