Spajić: Vrlo je važno da uz puni doprinos vladajuće većine potvrdimo potpunu posvećenost evropskoj integraciji

Spajić se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju, Hertom Janom Kopmanom

5333 pregleda 3 komentar(a)
Sa sas, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sas, Foto: Vlada Crne Gore

Sada je vrlo važno da kroz saradnju sa Parlamentom, uz puni doprinos vladajuće većine, zadržimo snažan tempo i potvrdimo potpunu posvećenost evropskoj integraciji, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Iz Spajićevog kabineta je saopšteno da se on sastao sa generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju, Hertom Janom Kopmanom.

"Svjesni smo da smo podigli očekivanja i siguran sam u saglasnost svih činilaca vlasti da nastavimo da isporučujemo rezultate iz EU agende, jer i građani to očekuje od nas", istakao je Spajić.

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka zaključeno da "posvećenost Crne Gore u EU integracijama transformiše čitav proces proširenja".

iz Spajićevog kabineta su naveli da "pozitivna dinamika rada mora da se zadrži i na taj način ispune velika očekivanja, koja Evropska komisija ima od Crne Gore".

"Dugo niko nije zatvorio poglavlja, tako da bi to mogla biti sljedeća velika vijest za Crnu Goru i čitav proces proširenja. Važno je nastaviti sa posvećenim radom, kako bi do kraja godine zatvorili četiri poglavlja i nastavili sa velikim napretkom. Plan rasta je zaista velika šansa da građani Crne Gore osjete konkretne benefite od ispunjavanja reformi“, poručio je Kopman.

U saopštenju piše da je tokom razgovora ocijenjeno da je velika posvećenost predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, dodatan impuls da se još jače radi u ispunjavanju zahtjeva iz EU agenda.

"Dodatna motivacija je i Plan rasta, koji će donijeti direktnu korist građanima i to u najskorijem roku", piše u saopštenju.

Iz Spajićevog kabineta su naveli da je na sastanku istaknuto da će Evropska komisija sada posebnu pažnju posvetiti procesima, koji će omogućiti povećanje životnog standarda građana Crne Gore i ekonomsku konvergenciju.

"Zato je važno ispuniti prvi zadatak, a to je zatvaranje više poglavlja do kraja 2024. kako bi se organizovala naredna Međuvladina konferencija već tokom mađarskog predsjedavanja EU", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: