BLOG Jokić: Bez problema ćemo formirati koalicionu vlast u Kotoru, Bogdanović: DPS ubjedljiv pobjednik

Na izborima u Kotoru glasalo je 10.104 građana, odnosno 54,68 odsto upisanih u birački spisak, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

122766 pregleda 17 komentar(a)
Detalj sa jednog od biračkih mjesta u Kotoru, Foto: MediaBiro
Detalj sa jednog od biračkih mjesta u Kotoru, Foto: MediaBiro
Ažurirano: 30.09.2024. 00:32h
Završeno
22:58h
22:58h
22:35h

DPS je ubjedljiv pobjednik lokalnih izbora, osvojili smo 11 mandata bez obzira na sve najave da nećemo proći dobro na izborima, kazao je Aleksandar Bogdanović iz DPS-a za TV Vijesti.

"Jedanaest mandata je sjajan rezultat. Kada pogledamo kumulativno ono što je osvojila lista Demorate-PES, vidimo da je sa 3.300 glasova doživjela debakl. Ne samo ona, nego sve partije koje čine vlast na državnom i na lokalnom nivou. Sjajan rezulat DPS na izborima u Kotoru", zaključio je Bogdanović.

21:35h

Nosilac liste Demokrate-Pokret Evropa sad u Kotoru, Vladimir Jokić, kazao je da će bez problema formirati koalicionu vlast u Kotoru. On je i saopštio podatke te partije sa završenih lokalnih izbora u Kotoru.

Prema tim podacima: Demokrate - PES 26,03 (10 mandata)

DPS - Neđeljko Moškov 28,38 odsto (10 mandata)

Za budućnost Kotora 9,48 odsto (3 mandata)

Demokratska alternativa - dr Davor Kumburović 8,48 odsto (3 mandata)

Grbaljska lista 8,42 odsto (3 mandata)

Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) 5,26 odsto (2 mandata)

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) 4,75 odsto (1 mandat)

Kotorski pokret - Siniša Kovačević 3,19 odsto (1 mandat)

Socijalistička narodna partija (SNP) – Demokratska srpska stranka (DSS) 1,81 odsto (0 mandata)

Crnogorska građanska akcija 1,75 odsto (0 mandata)

Lista građana Čuvari grada 1,73 odsto (0 mandata)

Građanska lista Za Kotor 0,72 odsto (0 mandata)

21:35h

Ognjen Vukasović sa liste Demokrata i Pokreta Evropa sad u Kotoru rekao je da su, prema trenutnim podacima, najvjerovatnije osvojili deset mandata, odnosno jedan više nego na prethodnim izborima.

On je novinarima rekao i da DPS bilježi pad povjerenja.

Ognjen Vukasović
foto: TV Vijesti

"Izbori su pokazali da građani vjeruju u kontinuitet, stabilnost i u dobre rezultate ove vlasti u prethodnom periodu. Nesporno su to danas pokazali ovi rezultati. U odnosu na neka buduća dešavanja, sačekajmo da se proglase rezultati, konstituiše skupština, a onda naravno, u razgovoru sa partnerima sa kojima smo i u ovoj kampanji imali korektnu saradnju, razgovaraćemo i siguran da ćemo naći dobar modalitet da i u budućem četvorogodišnjem periodu ova vlast nastavi da čini to da Kotor funkcioniše kao dobar, tražen grad...", kazao je on.

Poručio je da DPS neće formirati vlast.

"Mi ćemo formirati vlast sa partnerima. Imajući u vidu snagu i rast koji smo pokazali u odnosu na prethodne izbore, smatram da ćemo svim pregovorima pristupiti odgovorno, da ćemo u odnosu podršku koju su nam građani, ali i uz međusobno uvažavanje, vrlo lako, na bazi dobre vjere, doći do koalicionog sporazuma", naveo je Vukasović.

20:04h

Danas su u Kotoru održavani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 18.498 građana.

Na izborima u Kotoru glasalo je 10.104 građana, odnosno 54,68 odsto upisanih u birački spisak, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Građani su birali između 12 lista.

Na izborima učestvuju Crnogorska građanska akcija, lista "Za Kotor - Miljan Popović", Demokratska alternativa - "dr Davor Kumburović - Da se Kotor pita", Evropski savez i Grupa građana - Čuvari grada.

U trci za mjesto u lokalnom parlamentu biće koalicija Za budućnost Kotora, koju čine Nova srpska demokratija Demokratska narodna partija, zatim Kotorski pokret - Siniša Kovačević, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija socijalista.

Na izborima učestvuju i koalicija koju čine Demokrate i Pokret Evropa sad, Grbaljska lista, kao i koalicija sačinjena od Socijalističke narodne partije i Demokratske srpske stranke.

Bonus video: