Demokrate: Mi odgovaramo građanima, a Zirojevićeva partija raznim strukturama

Iz Demokrata ističu da su "dosljedne" Socijaldemokrate znale "u svoje pero" i da dobijaju stanove, neki od države, a neki od Glavnog grada

4825 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Dok mi kolega Zirojeviću odgovaramo samo građanima, vaša partija odgovarala je raznim strukturama. Neke su u Beogradu, neke u Zagrebu, a neke su na Grahovu i koriste kodna imena. Nastavite dosljedno da vodite vašu “dosljednu” politiku, a državne institucije će znaju da rade svoj posao.

To se navodi reagovanju Demokrata na saopštenje poslanika Socijaldemokrata (SD) Nikole Zirojevića, koji je ranije danas kazao da ministarka kulture i medija Tamara Vujović krši skupštinski Poslovnik, jer još nije dostavila prvobitno rješenje kojim je odbijen zahtjev Opštine Berane da bude podignut spomenik bivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

"O tome ko se pita u svom resoru najbolje govore Socijaldemokrate - najbolji kadrovi u resoru po imenu 'afere'. Toliko su dobri bili u svom poslu da često i zaboravimo sve one bezobzirne afere i iskorišćavanja državnih resursa. Socijaldemokratski, nego šta. Da ne bi ostale u zaboravu, podsjetićemo kako ste mislili na građane u godinama za nama kada je Crna Gora bila više Divlji Zapad, nego demokratski i pravno uređeno društvo", kazali su iz Demokrata.

"A od čega početi nego od Ramade kada ste bili toliko bezobrazni da ste uzeli novac građanima iz džepa da bi platili svoj partijski skup. 1000 eura niste mogli da izdvojite a zalažete se za socijalnu državu. Nemate vi ni 'i' od 'ideala'… Ali to je bila sića kad pogledamo šta ste još radili misleći da niko neće saznati. 150 hiljada eura završili su samo u džep Ivana Brajovića od fingirane prodaje zemljišta u Danilovgradu, a porodica vašeg funkcionera poznata je kao strastveni ljubitelj luksuznih torbica i putovanja, što je sigurno glava kuće i bivši minsitar zdravlja, zaradio na pošten način, dostojan Socijaldemokrata Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata ističu da su "dosljedne" Socijaldemokrate znale "u svoje pero" i da dobijaju stanove, neki od države, a neki od Glavnog grada.

"Znali su i da učine uslugu Acu Đukanoviću i časte ga 10,5 miliona eura iz budžeta, a ne mogu se ni čudu načuditi kako su zaboravili petlju na autoputu. Ništa strašno, koštala je građane samo 30 miliona eura…", rekli su iz Demokrata.

Bonus video: