Vučić stigao u Tivat na samit Procesa Brdo-Brioni

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović domaćin je Samita koji je počeo plenarnom sjednicom u zgradi Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra

13313 pregleda 256 reakcija 55 komentar(a)
Dolazak Vučića, Foto: Screenshot/Youtube
Dolazak Vučića, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas iz Hamburga u Tivat gdje učestvuje na samitu Procesa Brdo-Brioni, prenosi agencija Tanjug.

Crna Gora je domaćin regionalnog Samita lidera Brdo-Brioni procesa koji je danas počeo u Tivtu.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović domaćin je Samita koji je počeo plenarnom sjednicom u zgradi Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra.

Na sjednici se razgovara o pitanjima unaprjeđenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Proces Brdo- Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Vučić je ranije danas u Hamburgu izjavio da je Srbija glavna tema svih napada u Crnoj Gori i da će Podgorici odgovoriti na licu mjesta "ono što zaslužuje".

On je nakon učešća na panelu u okviru Hamburške konferencije o održivosti u obraćanju medijim kazao da u Crnoj Gori "ne znaju kako da naprave koaliciju".

Bonus video: