Jušković traži medijaciju sa Državom: Tvrdi da zbog pogrešnog rezonovanja nije mogao da učestvuje na izborima

"Obavještavamo političku javnost da DSJ posle devetogodišnje borbe sa sudskim i državnim organima, bez pravnog tereta nastavlja svoje političko djelovanje", rekao je Jušković

3455 pregleda 0 komentar(a)
Jušković, Foto: Vuk Lajović
Jušković, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva (DSJ) Nebojša Jušković podnio je Centru za alternativno rešavanje sporova predlog da pokrene postupak medijacije u slučaju protiv Države Crne Gore, a u kojem bi se postigao kompromis u vezi naknade koji pripada političkim partijama na osnovu parlamentarnog statusa.

DSJ je, navodi se u predlogu,bila parlamentarna stranka do 2016. godine koju je u parlamentu predstavljao jedan poslanik, a nastupala je u koaliciji tadašnjeg Demokratskog fronta.

"Tokom 2015. godine je donijeto rješenje od strane državnog organa o promjeni predsjednika i ovlašćenog lica za zastupanje, kojim promjenama je prethodio zapisnik sa Skupštine od 4.5.2015. godine, a koje rješenje je sporeno od drugog državnog organa, koji postupak je okončan tek 13.06.2023. godine u korist predlagača".

Zbog tog postupka, navodi Jušković, i pogrešnog rezonovanja državnih organa, predlagač nije mogao da učestvuje u izbornoj trci.

"Zbog pravnog nasilja koje su primjenjivali sudski i drugi državni organi nad Demokratskom strankom jedinstva konstantno od 2015. godine, koji su nezabilježeni u pralamentarnom životu Crne Gore, DSJ nije mogla da učestvuje u izbornoj trci, da bira i bude birana u koaliciji sa tradicionalnim koalicionim partnerima. Obavještavamo političku javnost da DSJ posle devetogodišnje borbe sa sudskim i državnim organima, bez pravnog tereta nastavlja svoje političko djelovanje", rekao je Jušković.

Bonus video: