Milović: Nudimo konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava

"U planu je i rješavanje problema nedostataka parking mjesta kroz izgradnju šest garaža i parkinga. Planirana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstvo"

2501 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Lista "Za Budvu! I srcem i znanjem! Prof. dr Nikola Milović" kroz izborni program "Čista desetka", ponudila je konkretna i održiva rješenja za mnogobrojne probleme sa kojima se Budva danas suočava, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Prvi dio programa podrazumijeva realizaciju značajnih projekata - vraćanje starog sjaja bazenu i plaži Pizana, rekonstrukciju i izgradnju moderne marine sa povećanjem broja vezova i izgradnju šetališta Lungo mare, sa pratećim sadržajima, kao i izgradnju objekta gradskog pozorišta. U planu je i vraćanje Pjesme Mediterana i uspostavljanje posebne zone noćnog provoda. Učestvovaćemo u izgradnju dnevne bolnice sa poliklinikom i rekonstrukciji Doma zdravlja, kao i otvaranje Svetog Stefana", navodi se u saopštenju.

Drugi dio programa, kako se dodaje, predstavlja Budvu kao jaki privredni centar.

"Planirano je da se omogući preduzetnicima dodjeljivanje po 10.000 eura bespovratnih sredstava za povećanje nivoa kvaliteta privatnog smještaja, vraćanje stope PDV na 7 odsto, razvoj ženskog preduzetništva i zanata, za šta će biti izdvojeno do million eura. Pokrenuće se i incijativa za izmjene seta zakona koji će se odnositi na lakšu legalizaciju objekata, a biće osnovan i poseban opštinski organ za podršku građanima pri legalizaciji i dobijanju obeštećenja za oduzetu imovinu. Podstanarskim parovima će biti omogućena mjesečna subvencija u iznosu od 350 eura, mališanima besplatan vrtić, zemljište za izgradnju novog vrtića. Učenicima iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe biće obezbijeđeni besplatni obroci u školama, kursevi i plaćeni treninzi. Petrovac će dobiti Građanski biro, modernizovano šetalište i savremenu komunalnu infrastrukturu. U planu je i omogućavanje zakupa plaža na 10 godina".

U saopštenju se navodi i da se treći segment fokusira na ulaganje u sport, te da je planirano preko pet miliona za sportske organizacije.

"U planu je i rješavanje problema nedostataka parking mjesta kroz izgradnju šest garaža i parkinga. Planirana je i valorizacija budvanskog zaleđa, kroz hiking, biking, izgradnju vila sa bazenima, razvijanjem ruralnog turizma, vinogradarstva, poljoprivrede i maslinarstvo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: