Ivanović: Budvanska vlast obećala pobjede, a dobili smo podjele

"Odgovorni i stručni profesionalci su zaobiđeni, a odgovorna mjesta su zauzeli najpovjerljiviji partijski kadrovi. Kriterijumi za dodjelu privremenih lokacija bili su gotovo identični kao i kod prethodne vlasti jer je zbrinjavano sopstveno biračko tijelo"
272 pregleda 13 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 08.07.2017. 10:27h

Arogantno ponašanje sa hvalospjevima o sopstvenim navodnim uspjesima, postalo je, nažalost, prepoznatljivo ponašanje nove lokalne vlasti u Budvi. Vjerovatno se na ovaj način pokušava prikriti odustanak od najvažnijih izbornih obećanja ove političke grupacije, predvođene Demokratama, kazala je Anđela Ivanović, predsjednice odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva i predsjednice Programskog savjeta Crnogorske.

"Ipak je teško prikriti da smo umjesto obećane depolitizacije u lokalnoj upravi dobili kontinuitet u strogo partijskom zapošljavanju. Odgovorni i stručni profesionalci su zaobiđeni, a odgovorna mjesta su zauzeli najpovjerljiviji partijski kadrovi. Kriterijumi za dodjelu privremenih lokacija bili su gotovo identični kao i kod prethodne vlasti jer je zbrinjavano sopstveno biračko tijelo. Nedostatak kreativnosti i odsustvo drugačijeg modela funkcionisanja lokalne samouprave u odnosu na prethodnu vlast, najubjedljivije govori o nastavku lošeg kontinuiteta i nedostatku dobrih ideja. Svakodnevno hvalisanje o poštovanju Zakona ne zaslužuje poseban komentar jer je valjda najnormalnije očekivati da optinski funkcioneri poštuju Zakone u svom radu. Koliko su ovakve poruke politikanske najbolje nam svjedoči sjećanje, jer je i bivša vlast papagajski ponavljala da je zakonito funkcionisala, a na kraju je funkcionisala iz Spuža", kazala je Ivanović.

Predsjednica OK Crnogorske u Budvi smatra da je svojim političkim izjavama, aktuelna vlast učinila sve da održi političku napetost i time "održava ozbiljne društvene podjele u Budvi, zanemarujući da je slogan predvodnika upravo te vlasti „Pobjede, a ne podjele“.

"Osim produbljivanja postojećih podjela u gradu, stalnim artikulisanjem napetosti pokušavaju se prikriti brojne slabosti u funkcionisanju lokalne vlasti i njenih javnih preduzeća. Lokalna vlast u Budvi čini najveću grešku jer sebe stalno upoređuje sa svojim prethodnicima, zanemarujući pritom da je njihovo obećanje građanima bilo, da će biti potpuno drugačiji od ranije vlasti. Nažalost, kontinuitet u nedostatku stručnosti, profesionalizma, odgovornosti i politizaciji svega i svačega je vidljiv svim građanima Budve, pa i onim najdobronamjernijim. Mi iz Crnogorske jasno poručujemo lokalnoj vlasti da se iskorak mora tražiti u potpunom diskontinuitetu sa ranijom vlašću, u drugačijem modelu funkcionisanja, u novim poslovnim idejama i planovima. Neophodno je upoređivanje sa uspješnim i dokazanim modelima funkcionisanja lokalne zajednice iz uspješnih država i društava, a ne sa prevaziđenim i otuđenim modelima sa naših prostora. Lako je priznati da je sve uspjeh, ako se poređenje pravi sa ranijom DPS vlašću, ali relativan, nedovoljan i bez vrijednijih rezultata, koji su Budvi tako neophodni", kazala je Ivanović.

Bonus video: