DF: Naši odbornici da iniciraju usvajanje Deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji

"Onaj koji bi eventualno izbjegao ili odbio da prihvati Deklaraciju, dužan je da građanima objasni na koji način će im nadoknaditi štetu koja se zbog uvođenja sankcija Rusiji svakim danom uvećava i poprima dramatičan oblik", zaključeno je u saopštenju
58 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 03.06.2017. 09:44h

Predsjedništvo Demokratskog fronta donijelo je odluku da odbornici ove partije u lokalnim parlamentima iniciraju usvajanje Deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji, saopšteno je iz ove partije.

"Predsjedništvo Demokratskog fronta donijelo je odluku da naši odbornici u lokalnim parlamentima iniciraju usvajanje Deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji, koju je predložilo Udruženje rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva "Slovenski most". Odluka Vlade Crne Gore da uvede sankcije Ruskoj federaciji, donešena je protivno interesima i većinskoj volji naših građana, a već je nanijela ogromnu štetu Crnoj Gori. Marionetski crnogorski režim je slijedeći naredbe svojih nalogodavaca, i zbog ličnih interesa pojedinaca iz vrha režima, povukao potez koji duboko pogađa najveći broj opština u Crnoj Gori, a naročito na početku turističke sezone. I za to slijepo služenje tim centrima moći ništa nisu dobili zauzvrat - one zemlje koje naređuju aktuelnoj vlast da na ovaj način radi protiv interesa svoga naroda ne pokazuju spremnost da bilo čime pomognu Crnoj Gori, niti su zainteresovane za neke investicije ili podršku privredi i ekonomiji", navodi se u saopštenju DF-a.

U saopštenju se dodaje da sa druge strane, Rusija, ruske investicije i ruski turisti su godinama najveći oslonac turističke privrede Crne Gore, "ali umjesto saradnje crnogorski režim je odabrao da dodatno zaoštrava odnosa sa tom velikom državom i tako u težak i komplikovan položaj dovede naše opštine i ogroman broj građana koji su svoju egzistenciju vezali za turizam, ali i za druge oblasti."

"Zato DF predlaže da se usvoji ova deklaracaija i da se tako na najmanju moguću mjeru svede šteta koju je Vlada CG izazvala nerazumnim uvođenjem sankcija Rusiji. DF ovim činom nastavlja da sprovodi onu politiku koju je predočio građanima, politiku otvorenosti prema svima a naročito prema istorijskim saveznicima i prijateljima koji mogu da pomognu našoj zemlji i narodu. Usvajanje ove Deklaracije je ispit za sve političke opcije, i pokazatelj građanima koliko je ko spreman da brani njihove interese i egzistenciju koju su svojim katastrofalnim potezima ugrozili ljudi iz vrha režima. Takođe, onaj koji bi eventualno izbjegao ili odbio da prihvati Deklaraciju, dužan je da građanima objasni na koji način će im nadoknaditi štetu koja se zbog uvođenja sankcija Rusiji svakim danom uvećava i poprima dramatičan oblik", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: