Ukrajina prijavila 137 stradalih, Zelenski potpisao ukaz o mobilizaciji stanovništva

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo vojnu agresiju na susjednu Ukrajinu Svjetski lideri oštro osuđuju napad i najavljuju žestoke sankcije Prijavljene prve civilne žrtve

699966 pregleda341 komentar(a)
Foto: Reuters
25.02.2022. 01:10h
07:20h
foto: Reuters

Pojavila se fotografija ukrajinskih vojnika kako zauzimaju pozicije blizu luke Mariupolj.

07:19h

Ukrajinske službe javljaju da se granatiranje čuje u regiji Lavov na zapadu Ukrajine.

07:17h

Njemačka je pozvala Rusiju da odmah prekine vojnu agresiju na Ukrajinu

07:08h

Sajber napadi na Ukrajinu traju neprestano, kažu tamošnji nadležni. Predsjednik Zelenski je rekao da rade na formiranju anti-Putin koalicije.

Izmjena: 07:39h
07:08h

 Ukrajinska vojska je saopštila da su pet ruskih aviona i jedan helikopter oboreni u regiji Lugansk. Rusija to demantuje.

07:07h

Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su ukrajinske vazdušne baze sa vojnom infrastrukturom neutralizovane, javlja Interfaks, prenosi Rojters.

06:51h

Ukrajinska granična služba je saopštila da je država napadnuta na sjevernim granicama sa Rusijom i Bjelorusijom i da ukrajinske snage uzvraćaju vatru.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova je izvjestilo da je grad Ščastja koji je bio pod kontrolom ukrajinske vlade sada pod kontrolom separatista.

Ukrajinski graničari su rekli da je zemlja napadnuta i iz pravca Krima, javlja Rojters.

06:46h

Na društvenim mrežama se pojavljuju snimci na kojima se čuju sirene za uzbunu u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

06:44h

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je “nepromišljen i ničim izazvan napad Rusije” na Ukrajinu te pozvao Moskvu da odmah obustavi vojnu akciju, javlja Anadolija.

Poručio je da dovodi u opasnost nebrojene živote civila.

“Još jednom, uprkos našim ponovljenim upozorenjima i neumornim naporima da se uključimo u diplomatiju, Rusija je izabrala put agresije protiv suverene i nezavisne zemlje”, rekao je Stoltenberg.

06:43h

Rusija kaže da napada ukrajinske vojne ciljeve „preciznim“ oružjem

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kako napada ukrajinsku vojnu infrastrukturu preciznim naoružanjem.

„Vojna infrastruktura, položaji vazdušne odbrane, vojni aerodromi i avioni avijacije Ukrajine su na udaru veoma preciznog naoružanja“, prenijele su ruske agencije.

06:43h

Ukrajinski lider Volodimir Zelenski kazao je kako Rusija napada „vojnu infrastrukturu“ njegove države i granične prelaze, ali je pozvao građane da ne paniče i najavio pobjedu.

Uveo je vanredno stanje u cijeloj državi