Španski pijanista Pablo Galdo na Cetinju: Majstorska radionica 28. i 29. jula

Poziv pijanistima za usavršavanje

18811 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pablo Galdo
Foto: Pablo Galdo

Majstorska radionica španskog pijaniste Pabla Galda u organizaciji NVO “Asocijacije Klasične Muzike Crne Gore” (MCMA) je planirana za 28. i 29. jul 2023. godine, u multimedijalnoj Sali Ministarstva Kulture i Medija, na Cetinju.

Svi pijanisti/muzičari koji žele da nauče nešto novo od svjetskih trendova pijanizma i da usavrše svoje znanje i vještine su pozvani da učestvuju.

Prijave su na mail mcma.mne@gmail.com i na br tel. +382/68-150-529

LINK ZA PRIJAVU

O Galdu su rekli veliki pijanisti sledeće:

Martha Argerich

“Pablo Galdo je odličan muzičar i briljantan pijanista, sa kojim sam dijelia scenu. Pored njegovih klavirskih vještina, ističem njegovu odličnu muzičku intuiciju”

Pablo Galdo
foto: Pablo Galdo

Tamás Vásáry

“On je izuzetan pijanista sa sjajnom tehnikom, sa muzikalnošću pravog umetnika, koji takođe ima sposobnost da sa velikom lakoćom komunicira sa publikom, što ga čini potpunim pijanistom”

Cyprien Katsaris

„Imao sam sreću da slušam maestra Pabla Galda na koncertu. Ne samo da sam bio impresioniran njegovim muzičkim i klavirskim umijećem, već mi je bilo veliko zadovoljstvo svirati četvororučno s njim. On je prvoklasni muzičar."

Philippe Entremont

„Čuo sam briljantnog mladog pijanistu Pabla Galda kako svira i bio sam zaista impresioniran. Zaista dobrodošla nova zvijezda u pijanističkom svijetu”

Pablo Galdo
foto: Pablo Galdo

Galdo je studirao na "Vigo Superior Conservatoire", gdje je diplomirao sa najvišim ocjenama, a potom se usavršavao na “Univerzitetu Alcala de Henares”, "Zoltan Kodali Institutu", Akademiji "Franz Liszt" u Budimpešti, na "Mozarteumu" u Salcburgu gdje je stekao diplomu postdiplomskih studija, i na Konzervatorijumu "Čajkovski" u Moskvi (Rusija).

Njegovi profesori su bili: Nicasio Gradaille, Ferenc Rados, Rita Wagner, Andres Kemenes, Imre Rohman i Elisso Wirssaladze.

Pablo Galdo
foto: Pablo Galdo

Svirao je u četivororučno i na dva klavira sa pijanistima kao što su Martha Argerich, Zoltan Kocsis, Stephen Kovačevič, Lilia Zilberstein, Tamas Vasary, Ciprien Katsaris, Philippe Entremont, Jorge Luis Prats, Imre Rohmann, Sergio Tiempo itd.