Večeras otvaranje FunFesta na Cetinju

Glavni program obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona koje će se izvoditi na Ljetnjoj pozornici, kao i dva koncerta

3084 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Prvi pozorišni festival komedije i zabave u Crnoj Gori, “FunFest Cetinje”, biće održan na Cetinju od 11. do 23. juna u organizaciji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje. Ovaj jedinstveni događaj, posvećen smijehu i zabavi, nastoji da obogati kulturnu i turističku ponudu Cetinja i Crne Gore.

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno večeras u 20 časova na Ljetnjoj pozornici.

Prvo izdanje “FunFesta” sastoji se iz glavnog i pratećeg programa. Glavni program obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona koje će se izvoditi na Ljetnjoj pozornici, kao i dva koncerta. Prateći program posvećen mlađoj populaciji je zabavnog karaktera i održavaće se ispred Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Glavni program festivala održaće se na Ljetnjoj pozornici gdje će prve večeri od 20.30 biti prikazana predstava “Zoran Radmilović” sa Ivanom Tomaševićem u produkciji Scena “Maska” iz Šapca. Drugog dana na istom mjestu i isto vrijeme publika će imati priliku da pogleda popularnu predstavu Gradskog pozorišta iz Podgorice “Čuvari tvog poštenja” autorski projekat Borisa Liješevića, a već 14. juna biće igran komad “Svadbena zvona” rađen u produkciji Srednjoevropskog kulturnog centra iz Novog Sada. Subotu 15. juna glumac i muzičar Branko Đurić Đuro izvešće svoju hit predstavu “Đurologija”, koja je rađena u produkciji “Luda kuća”, a u ponedjeljak 17. juna na Ljetnju pozornicu ispod Orlovog krša stiže još jedna monodrama “Šta me opet snađe” sa Anđelkom Prpić.

Utorak 18. jun rezervisan je za ljubitelje world muzike, jer će od 20.30 časova na Ljetnjoj pozornici nastupiti “Barcelona Gipsy balKan Orchestra”, a onda se već u srijedu 19. juna u 20.30 na istom mjestu igraju “Nobelovci” autorski projekat Obrada Nenezića.

Još jedna predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice uvrštena je u program “FunFesta” i to “Mislim da treba da razgovaramo” koja će biti igrana 21. juna, a posljednji dan festivala nastupiće muzičko-pozorišni sastav “Glumci”.

Prateći dio programa festivala biće organizovan na Dvorskom trgu i u Njegoševoj ulici, pa će tako 11. i 12. juna od 18 časova nastupiti Senjor Markuzen “Svirač iz kapsule”, a istog dana u 19 sati Tomas Herfort Marionete sa “Lutkarskim šouom za đecu”. Lorenzo Gaianmario Galli Galiro i “Jedan čovjek jedan bend” predstaviće se publici 12. juna u 19.30 časova, a dan kasnije će sa svojim programom početi u 19 sati.

Utorak i srijeda 19. i 20. juna od 18 časova u sklopu propratnog programa nastupiće Pjer Paolo i Gilard sa projektom “The Ambigous Vagabonds/ Pu”, a nakon njih oba dana i El Loren/ Bubnjar, svirač na improvizovanim instrumentima.

Ulaznice za “FunFest” su u prodaji preko platforme gigstix, a koštaju od tri do 10 eura, u zavisnosti od programa.

Bonus video: