Vujović: Džez kod nas nema mjesto i status koji zaslužuje

Organizator "Made In New York Jazz Festivala" Vladimir Maraš zahvalio je zbog podrške MKM i naveo da su planovi za naredni period, posebno za sljedeće, jubilarno deseto izdanje festivala, veliki, te da iz godine u godinu svjedočimo sve većem interesovanju publike

4867 pregleda 5 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: MKM
Učesnici sastanka, Foto: MKM

"Made In New York Jazz Festival" ima veliku ulogu u promociji džez muzike u Crnoj Gori, koja nema mjesto i status koji zaslužuje, ali je interesovanje publike iz godine u godinu sve veće, a podrška Ministarstva kulture i medija (MKM) tom festivalu kontinuirana.

Iz MKM je saopšteno da je to poručeno sa susreta koji je ministarka kulture i medija Tamara Vujović imala sa organizatorima i učesnicima 9. izdanja "Made In New York Jazz Festivala.

U saopštenju se navodi da je Vujović poželjela učesnicima dobrodošlicu u Crnu Goru i istakla da festival ima veliku ulogu u promociji i popularizaciji džez muzike u Crnoj Gori.

"Iz tog razloga Ministarstvo kontinuirano podržava organizaciju, a 2022. godine joj je dodjelilo status festivala od posebnog značaja. Džez kod nas nema mjesto i status koji zaslužuje, zato smo srećni što zajedno sa vama možemo dati doprinos njegovom razvoju i inspirisati mlade muzičare da se oprobaju i u ovom žanru", rekla je Vujović.

Sastanku su pored organizatora festivala Vladimira Maraša prisustvovali istaknuti jazz umjetnici: Michael Brovkine, Nathan East, Noah East, Frank Gambale, Jeff Tain Watts, Laura Kahle, Latoya Kennedy, Ekep Nkwelle, Yaacov Mayman, Michal Martyniuk, Luis Bonilla, Lana Janjanin, Branko Sterpin i Milan Pavković.

Iz MKM su naveli da su gosti Festivala prenijeli odlične utiske sa otvaranja koje je održano u Tivtu i naveli da se raduju nastavku programa i druženju sa publikom u Crnoj Gori.

Organizator Festivala Vladimir Maraš zahvalio je zbog podrške MKM i naveo da su planovi za naredni period, posebno za sljedeće, jubilarno deseto izdanje festivala, veliki, te da iz godine u godinu svjedočimo sve većem interesovanju publike.

Od 21. do 23. juna održava se 9. izdanje "Made In New York Jazz Festivala Montenegro", koji postoji od 2012. godine, a od decembra 2022. godine ima status manifestacije od posebnog značaja.

"Ovogodišnji festival, pored koncerata u Tivtu 21. i u Podgorici 22. i 23. juna, obuhvata besplatnu radionicu sa uglednim muzičarima i nekoliko svirki na trgovima (Street Jam Session)", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: