Radulović, Sekulić, Marojević i Koprivica dobitnici Trinaestojulske nagrade

Tri nagrade za dostignuća u prošloj godini, jedna za životno djelo

22124 pregleda 322 reakcija 39 komentar(a)
Sa jedne od dodjela nagrada, Foto: Skupstina.me
Sa jedne od dodjela nagrada, Foto: Skupstina.me

Trineastojulsku nagradu za 2024. godinu dobili su: Andrija Radulović, mr Branislav Bane Sekulić i dr Nikola Marojević, dok je dobitnik te nagrade za životno djelo prof. dr Dragan Koprivica.

"Književnik Andrija Radulović dobio je nagradu za knjigu poezije 'Otkup', akademski slikar mr Branislav Bane Sekulić, redovni profesor u penziji za izložbu u Muzeju savremene umjetnosti Crne Gore praćenu monografijom i Nikola Marojević, doktor bogoslovskih nauka za ukupnu godišnju aktivnost na razvoju kulture. Dr Dragan Koprivica, redovni profesor u penziji dobitnik je Trinaestojulske nagrade za životno djelo", saopštio je Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

Žiri u sastavu: prof. dr Nikola Vukčević (predsjednik), Želidrag Nikčević, doc. dr Miloje Šundić, Sulejman Kujević, prof. Miloje Aranitović, prof. Nikola Rakočević i doc. dr. Adnan Prekić održao je sjednicu danas, u Ministarstvu kulture i medija na Cetinju.

Oni su prethodno, na sjednici u srijedu, utvrdili listu od 28 kandidata za životno djelo i 28 kandidata za godišnju Trinaestojulsku nagradu, koji su formalno-pravnog aspekta ispunjavali uslove za dodjelu tog priznanja za ovu godinu.

Bonus video: