Rad Hajdane Kostić u kolekciji Kijanua Rivsa

Nakon nastupa na Arsenal festu u Kragujevcu, organizatori glumcu poklonili sliku crnogorske umjetnice

4851 pregleda 52 reakcija 5 komentar(a)
Hajdana Kostić i "Noćno sanjarenje", Foto: Stefan Bulatović
Hajdana Kostić i "Noćno sanjarenje", Foto: Stefan Bulatović

Poznati holivudski glumac Kijanu Rivs postao je vlasnik jedne od slika mlade crnogorske umjetnice Hajdane Kostić.

“Dok je bio u posjeti Kragujevcu gdje je nastupao na Arsenal festu sa svojim bendom ‘Dogstar’, organizatori festivala su poklonili Rivsu moju sliku ‘Noćno sanjarenje’. Slika nije namjenski rađena za njega, ali sam zaista srećna da je moje djelo otišlo u ruke jednom takvom, prije svega dobrom čovjeku, a onda i sjajnom umjetniku”, kazala je Kostić Vijestima.

Slike Hajdane Kostić nalaze se u privatnim kolekcijama brojnih svjetskih zvijezda, među kojima su i: Džon Malkovič, Morcheeba bend, Guano Apes, Francesco Tristano, Hugo Kant i drugi, a trenutno sarađuje i sa luksuznim hotelom iz Londona na opremanju prostora njenim ilustracijama.

“Iako dolazim iz male Crne Gore, i u našem regionu se dešavaju razne stvari i otvaraju se mogućnosti. Svaki ovakav događaj je za mene potvrda da mogu mnogo da ostvarim i ono najvažnije - da mogu se probijem na svjetsku scenu”, ističe Kostić za Vijesti.

Noćno sanjarenje
Noćno sanjarenjefoto: Privatna arhiva

Ona podsjeća da se čuveni holivudski glumac bavi muzikom, a ona je baš ove godine sarađivala sa jednim od najpopularnijih regionalnih festivala koji se održava u Kragujevcu, ove godine od 27. do 29. juna.

“Kijanu Rivs svoj bend ‘Dogstar’ u kome ima ulogu basiste. Sa bendom je nastupao na Arsenal festu u Kragujevcu i nakon nastupa organizatori festivala su mu poklonili moju sliku. Moj kolega Stefan Bulatović i ja, po struci grafički dizajneri, radili smo dizajn majica za Arsenal, kao i neke ilustracije, pa smo tako ostvarili kontakt i saradnju”, kaže umjetnica.

Njen rad “Noćno sanjarenje” prikazuje čovjeka koji u polutami svoje sobe posmatra svjetla grada u daljini, dodaje Kostić i ističe da slika “emituje meditativnu energiju”.

Bonus video: