Marković: Kovačević odobrio snimanje serije u režiji Vučića i finansira dalji kulturni genocid nad Crnom Gorom

Potpredsjednica Liberalna partije je zatražila da snimanje, kako je rekla, u režiji Aleksandra Vučića preko poslušnika Marka Kovačevića Ministarstvo kulture pod hitno zabrani, jer kako dodaje, u u ovakvoj uzavreloj situaciji može doći do nemilih, što je i cilj Kovačevića i Vučića

6457 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Jelena Marković, Foto: Evropski savez
Jelena Marković, Foto: Evropski savez

Potpredsjednica Liberalna partije i predstavnica Evropskog saveza Jelena Marković ukazala je da predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević zloupotrebljava službeni položaj, tako što je dozvolio da se na području te opštine, bez saglasnosti Ministarstva kulture, snimaju kadrovi za seriju "Tvrđava", u produkciji RTS-a.

"Ovi koji trebaju da snimaju nemaju odobrenje od Ministarstva kulture, znači silnik je preuzeo na sebe da radi šta mu je volja i da pritom maltetira građane Nikšića”, navodi Marković u saopštenju dostavljenom medijima.

Ona je zatražila da snimanje, kako je rekla, u režiji Aleksandra Vučića preko poslušnika Marka Kovačevića Ministarstvo kulture pod hitno zabrani, jer kako dodaje, u u ovakvoj uzavreloj situaciji može doći do nemilih, što je i cilj Kovačevića i Vučića.

“Ko neovlašćeno to radi? To čine oni koji ne poštuju našu državu i misle da mogu da rade šta god im padne na pamet zato upozoravam ministarku Tamaru Vujović da hitno reaguje”, istakla je Marković.

Potpredsjednica Liberalne partije je dodala da je potrebna hitna reakcija Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer je Tvrđava crnogorsko kulturno dobro pod zaštitom države, tako da saglasnost za snimanje ne može izdavati neko sa lokalnog nivoa, već to mora Ministarstvo kulture, te da ko želi da snima mora predati scenario na uvid da ne bi došlo do zloupotrebe kulturnog dobra.

Ona je kazala da je Opština Nikšić, odnosno Turistička organizacija te opštine, platila smještaj za ekipu koja snima seriju u iznosu od 160 hiljada eura.

"Jasno je da se finansira dalji kuturni genocid nad Crnom Gorom, što im je u Nikšiću uz pomoć kolega iz lokalne vlasti, Demokrata i do sada bio cilj. Ovo poprima razmjere i liči na osmišljen i organizovan filmski kriminal što je jako opasna stvar, zato VDT da se uključi i hitno reaguje”, ističe Marković.

Ona je kazala da se radi na projektu potpune asimilacije svega crnogorskog i destabilizacije i sprečavanja brzog ulaska Crne Gore u EU, te da crnogorske institucije to moraju spriječiti.

Bonus video: