Izložba „Flow” Dada Đuranovića u Budvi

Postavka će biti otvorena u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”

3095 pregleda 0 komentar(a)
Plakat izložbe, Foto: JU Muzeji i galerije Budve
Plakat izložbe, Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Izložba „Flow“ Vladimira Dada Đuranovića biće otvorena večeras u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u Budvi u 20 časova. Kustos izložbe je viši kustos Saša Radišić.

„...Svoje teme on nalazi u protivrječnostima življenja. Ma, i u oksimoronima: nemirni spokoj jednog umjetničkog svijeta. A taj svijet je zamrznut jer se kao takav pojavio u oku slikara; iako nelogičan i izokrenut – on je stvarniji od bilo čega drugog. I ovaj ciklus donosi takav, oksimoronski pogled na svijet. Nema ovaj umjetnik problem s razotkrivanjem; naprotiv, ono je u srži njegovog slikarstva. Kao primalna reakcija na prikaze dehumanizovanog čovječanstva. Sada još i osnaženog gesta, Dado nas vraća u svoje odavno usvojene, prenaglašene vizije svijeta...“, navodi u tekstu kataloga književnik Pavle Goranović.

Đuranović, rođen je 1974. godine. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu 1992. godine i slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 1997. godine, gdje je i magistrirao 2000. godine u klasi profesora – emeritusa Nikole Gvozdenovića. Angažovan je kao redovni profesor na istom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1997. godine.

Bonus video: