Baletska škola " Princeza Ksenija" iz Podgorice pristupila Svjetskom obrazovnom plesačkom savezu

Iz "Princeze Ksenije" je saopšteno da je ta škola stala "rame uz rame" sa školama iz Kine, Južne Koreje, Singapura, Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Filipina, Novog Zelanda, Australije, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Mongolije, Kazahstana, Rusije, Brazila, Italije, Francuske, Rumunije i Mađarske

1865 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Baletska škola "Princeza Ksenija" iz Podgorice pristupila je Svjetskom obrazovnom plesačkom savezu (World Dance Educational Allliance).

Na poziv Beijing Dance Academy delegacija škole u sastavu - Vanja Pantović , direktor škole, Milan Milić, član Školskog Odbora, prof. Vida Belević, član Školskog Odbora, boravila je u Pekingu od 15. do 21. oktobra.

"Proslava jubileja 70 godina postojanja Beijing Dance Academy, sa kojom škola uspješno saradjuje od 2017. godine, sadržala je izvanredan program, koji je okupio najbolje svjetske obrazovne ustanove iz oblasti umjetničke igre. Osnivanje World Dance Educational Alliance predstavlja novi, veliki korak u unapredjenju obrazovnog procesa, zajedničkim naporima na globalnom nivou", navodi se u saopštenju.

Iz "Princeze Ksenije" je saopšteno da je ta škola stala "rame uz rame" sa školama iz Kine, Južne Koreje, Singapura, Vijetnama, Malezije, Tajlanda, Filipina, Novog Zelanda, Australije, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD, Mongolije, Kazahstana, Rusije, Brazila, Italije, Francuske, Rumunije i Mađarske.

"Izlaganje g-dina Milana Milića na konferenciji pod nazivom 'New age needs new generations/ Challenges', bilo je jako zapaženo. A poklon povodom jubileja uručen je Predsjedniku BDA gospodinu Xu Rui na ceremoniji otvaranja Muzeja BDA, gdje će ornament sa Nacionalnog kostima biti čuvan", piše u saopštenju.

"Ovaj izuzetni dogadjaj predstavlja važan momenat u istorijatu Škole i poklapa se sa jubilarnom školskom 2024/2025 godinom. Posebna je čast i privilegija biti dio najboljih škola i obrazovnih ustanova na svjetskom nivou. To je najljepši poklon i najbolji pečat dostignuća škole, koja istrajava na putu izvrsnosti, slijedeći neprolazne vrijednosti klasičnog baletskog obrazovanja. Iz Pekinga smo stigli sa posebnim nadahnućem, uvjereni da će naša škola I dalje blistati na svjetskoj mapi najboljih", rekao je Milić.

Bonus video: