Pucnjava u sudu kod Moskve: Četvoro mrtvih, ima i ranjenih

"Bili smo na drugom suđenju kada smo čuli pucnje. Ispaljeno je više od 20 hitaca. Počeli smo da se evakuišemo. Vidjela sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povrijeđen", rekla je advokatica Sofija Rubaskaja za Tass
0 komentar(a)
Oblasni sud, Foto: Twitter
Oblasni sud, Foto: Twitter
Ažurirano: 01.08.2017. 14:39h

U regionalnom sudu u Moskvi odjeknuli su pucnji. Četvoro ljudi je ubijeno, a ima i ranjenih, prenijela je ruska agencija RIA Novosti.​

Advokatica Sofija Rubaskaja je toj agencija rekla da je čula pucnje i da su ranjeni zaposleni u tom sudu, sudska izvršiteljka i stražar, ali nije mogla da pruži više informacija. Prema njenim riječima, odjeknulo je ne manje od 20 pucnjeva.

Ona se nalazila u zgradi u trenutku pucnjave.

"Bili smo na drugom suđenju kada smo čuli pucnje. Ispaljeno je više od 20 hitaca. Počeli smo da se evakuišemo. Vidjela sam ranjenu sudsku izvršiteljku i njeno krvavo lice. Kasnije je neko rekao da je naoružani čuvar povrijeđen", rekla je Rubaskaja za Tass.

PR suda Natalija Osipova kazala je za RIA Novosti da je zgrada evakuisana, dok su svi sastanci i suđenja otkazani.

Za sada nije poznato ko je pucao.

Iz najbliže stanice Hitne pomoći je rečeno da su ljekarski timovi upućeni ka sudu.

RIA Novosti navode da je danas u tom sudu počeo proces protiv "GTA bande", koja je djelovala u Moskvi. Za sada nije poznato da li to suđenje ima neke veze sa pucnjavom.

Bonus video: