Napadnut konvoj sa načelnikom nigerijske vojske

Vijest o napadu dolazi u trenutku kada generalni sekretar UN Ban Ki Mun treba da doputuje kasnije u toku dana u Nigeriju povodom obilježavanja četvrte godišnjice napada Boko Harama na prijestonicu Abudžu
0 komentar(a)
Nigerija vojska, Foto: Beta/AP
Nigerija vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2015. 14:49h

Islamisti Boko Harama napali su konvoj u kome se nalazio načelnik nigerijske vojske, a u razmjeni vatre koja je uslijedila, poginulo je 10 ekstremista i jedan vojnik, saopštio je danas portparol vojske.

General pukovnik Tukur Burataj, koji je u napadu nepovrijeđen, bio je u subotu u obilasku vojnika na sjeveroistoku zemlje, kada su pobunjenici napali vojni konvoj u selu Faldžari, 45 kilometara istočno od Majdugurija, prijestonice države Borno, navodi se u saopštenju.

U napadu je uhapšeno pet ekstremista, a ranjeni su jedan oficir i četiri vojnika, dodaje se u saopštenju, prenio je AFP.

Vijest o napadu dolazi u trenutku kada generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun treba da doputuje kasnije u toku dana u Nigeriju povodom obilježavanja četvrte godišnjice napada Boko Harama na prijestonicu Abudžu.

Ova islamistička grupa pojačala je napade u Bornu i dvije susjedne države na sjeveroistoku zemlje od dolaska predsjednika Muhamadua Buharija na vlast u maju.

U novom talasu nasilja, u protekla tri mjeseca, poginulo je više od 1.000 ljudi, navela je francuska agencija.

Bonus video: