Kuba: Raul Kastro stiže u Moskvu na proslavu Dana pobjede

Ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov je prethodno na sastanku organizacionog komiteta za proslavu Dana pobjede izjavio kako su pozivnice poslate liderima 68 zemalja, kao i šefovima SAD, UNESCO-a, Savjeta Evrope i EU
0 komentar(a)
Raul Kastro, Foto: Beta/AP
Raul Kastro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.04.2015. 16:50h

Kubanski predsJednik Raul Kastro planira da posjeti Moskvu i prisustvuje proslavi Dana pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, objavila je danas šefica Savjeta federacije (gornjeg doma ruske Dume) Valentina Matvijenko nakon susreta sa zamjenikom kubanskog premijera Rodrigom Kabrisasom Ruisom.

"Sigurni smo da će sastanak naših šefova država unaprijediti naše odnose u svim oblastima", istakla je Matvijenkova, a prenosi Tass.

Ruski ministar spoljnih poslova Segej Lavrov je prethodno na sastanku organizacionog komiteta za proslavu Dana pobjede izjavio kako su pozivnice poslate liderima 68 zemalja, kao i šefovima SAD, UNESCO-a, Savjeta Evrope i EU.

Azerbejdžanski predsjednik Ilkham Alijev će prisustvovati paradi na Crvenom trgu povodom 70. godišnjice Dana pobjede, saopštio je danas njegov portparol Azer Gasimov za domaću agenciju APA.

Kako prenosi Tass, 25. šefova država i više međunarodnih organizacija je dosad potvrdilo da će prisustvovati vojnoj paradi u Moskvi povodom devetog maja.

Osim Kastra i Alijeva, svoje prisustvo su, između ostalih, potvrdili šef Sjeverne Koreje Kim Džong Un, Kine Si Đinping, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Kirgizije Almazbek Atambajev.

Bonus video: