Portparolka Bijele kuće: SAD zaključile da Izrael nije napao bolnicu u Gazi

"Nastavljamo da prikupljamo informacije, ali naš stav danas jeste da Izrael nije odgovoran za eksploziju koja se dogodila u bolnici u Gazi", navela je Adrijen Votson, portparolka Savjeta za bezbjednost SAD na platformi Iks (X)

6408 pregleda 6 komentar(a)
Snimak iz vazduha nakon eksplozije u bolnici u Gazi, Foto: Reuters
Snimak iz vazduha nakon eksplozije u bolnici u Gazi, Foto: Reuters

Portparolka Bijele kuće rekla je danas da su Sjedinjene američke Države (SAD) "analizom snimaka iz vazduha, presretnutih komunikacija i javnih informacija" zaključile da Izrael nije napao bolnicu u Gazi, prenijela je agencija Frans pres.

"Nastavljamo da prikupljamo informacije, ali naš stav danas jeste da Izrael nije odgovoran za eksploziju koja se dogodila u bolnici u Gazi", navela je Adrijen Votson, portparolka Savjeta za bezbjednost SAD na platformi Iks (X).

Predsjednik SAD Džozef Bajden doputovao je danas u posjetu Izraelu kako bi spriječio da se rat između Izraela i Hamasa proširi na region.

Bajdenovoj posjeti prethodila je eksplozija u bolnici u pojasu Gaze u kojoj su poginule, kako se tvrdi na toj palestinskoj teritoriji, stotine ljudi.

Postoje kontradiktorne tvrdnje o odgovornosti za eksploziju.

Zvaničnici u Gazi tvrde da je uzrok izraelski udar iz vazduha, prenosi AP.

Izrael je to porekao i objavio niz video i audio snimaka, te drugih informacija za koje tvrdi da pokazuju da je eksploziju izazvala pogrešno ispaljena raketa Islamskog džihada, što je ta organizacija porekla.

Bonus video: