Ministarstvo odbrane Srbije: Pucano na patrolu iz kontingenta Vojske Srbije u Libanu

U saopštenju se navodi da je vozilo Vojske Srbije pogođeno sa nekoliko metaka, a da je oklop vozila zaštitio je vojnike

6586 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Na patrolu iz kontingenta Vojske Srbije u Libanu noćas je otvorena vatra, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

U saopštenju se navodi da je vozilo Vojske Srbije pogođeno sa nekoliko metaka, a da je oklop vozila zaštitio je vojnike.

"Prilikom izvršavanja redovnih zadataka u mirovnoj operaciji UNIFIL u Libanu na patrolu iz kontingenta Vojske Srbije noćas je otvorena vatra", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Niko od angažovanih pripadnika patrole nije povređen i svi pripadnici kontingenta su bezbedni. Patrola Vojske Srbije zadatak je izvršavala u skladu sa procedurama i pravilima angažovanja u ovoj multinacionalnoj operaciji. Nakon prekida vatre i dolaska tima za brzo reagovanje, patrola se vratila u bazu Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.

RTS navodi da se oko 280 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nalazi u devet mirovnih misija – pet Ujedinjenih nacija, tri Evropske unije i jednoj koja je van navedenih međunarodnih organizacija (MFO na Sinaju).

Taj medij prenosi da je u misiji UNIFIL u Libanu skoro dvije trećine srpskih mirovnjaka te da je Vojska Srbije tamo od 2010. godine.

Bonus video: