UŽIVO Izraelska vojska najavila nove napade na libanski Hezbolah, civilima poručila da nađu sklonište

Sukob Izraela i Hamasa – 353. dan

3214 pregleda 0 komentar(a)
Dim iznad juga Libana nakon izraelskih napada, Foto: Reuters
Dim iznad juga Libana nakon izraelskih napada, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2024. 09:03h
Liveblog
09:03h

Bespilotne letjelice Islamskog otpora u Iraku gađale su posmatračku bazu izraelske vojske Golani na "okupiranim palestinskim teritorijama", saopštila je proiranska militantna grupa.

Islamski otpor je juče saopštio da je izveden napad dronom na metu u dolini Jordana koju su okupirali Izraelci, prenosi Rojters.

Iračke šitske oružane frakcije, kao i druge proiranske grupe, obećale su da će izvršiti napade u znak solidarnosti sa Palestincima.

Islamski otpor u Iraku obećao je eskalaciju napada.

09:02h

Sukob Izraela i Hamasa – 353. dan.

Izraelska vojska je upozorila danas stanovnike Libana da se "drže dalje od ciljeva" povezanih sa Hezbolahom na jugu zemlje i najavila nove napade na taj islamistički pokret.

"Savjetujemo civilima u libanskim selima ili u blizini zgrada i područja koje Hezbolah koristi u vojne svrhe, kao što su ona koja se koriste za skladištenje oružja, da odmah potraže sklonište radi sopstvene bezbjednosti", rekao je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Izraelska vojska će izvesti "veće i preciznije udare na terorističke ciljeve" Hezbolaha u Libanu, dodao je Hagari.

Portparol je rekao da je izraelska vojska jutros rano gađala lokacije Hezbolaha i da će se bombardovanje nastaviti "u bliskoj budućnosti".

(BETA)

Bonus video: