Trampov sin objavio e-mailove: "Ovo je dio podrške ruske vlade Trampu"

"Glavni tužilac Rusije... je ponudio da Trampovom timu da zvanična dokumenta i informacije koja bi inkriminisala Hilari i njene poslove sa Rusijom..."
9 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2017. 16:55h

Najstarijem sinu Donalda Trampa je rečeno da mu ruski tužilac nudi inkriminišuće informacije o Hilari Klinton kao dio podrške ruske vlade Trampu za izbore, vidi se u e-mail prepisci koja je objavljena danas.

"Glavni tužilac Rusije... je ponudio da Trampovom timu da zvanična dokumenta i informacije koja bi inkriminisala Hilari i njene poslove sa Rusijom, i bila bi od velike koristi tvom ocu", navodi se u mejlu koji je publicista Rob Goldstoun poslao Donaldu Trampu mlađem 3. juna 2016.

U mailu se navodi da je "ovo očigledno na visokom nivou i osjetljiva informacija, ali je dio podrške Rusije i ruske vlade gospodinu Trampu", dodaje se u mailu.

"Ako je tako kako kažeš, sviđa mi se", odgovara Trampov sin.

Pravnici su podijeljeni da li učešće Trampovog sina na sastanku sa ruskim advokatom može da vodi krivičnoj odgovornosti.

Ključno pitanje je da li je Tramp pomogao neku kriminalnu radnju poput hakovanja. Rojters je objavio da će Obavještajni komitet Senata htjeti da ispita Trampovog sina i tražiti dokumenta od njega.

Galerija

Bonus video: